FC Rijnvogels won zaterdag met 0-2 bij DOVO en bracht daarmee zijn puntentotaal op 41. “Dat werd door velen als een soort magisch getal voor handhaving genoemd”, zegt trainer Thomas Duivenvoorden. “Ik weet niet of dat zo is. Maar met nog tien wedstrijden te gaan op 41 staan, geeft in ieder geval een bepaald comfort als het gaat om naar beneden kijken. Ik denk dat we vrijuit naar boven kunnen kijken.”

Al met al hield de Noordwijkerhouter een ‘goed gevoel’ over aan het bezoek aan Veenendaal. “DOVO had tot vandaag twee punten minder dan wij, dus we hebben het gewoon hartstikke goed gedaan.”

“Het was wel een wedstrijd met twee gezichten van onze kant”, vertelt Duivenvoorden, die zijn ploeg voor rust niet zijn niveau zag halen. “Een achterstand bij rust had niet onlogisch geweest, ik denk dat we op 1, 2 of misschien wel 3 momenten goed weg kwamen. De tweede helft gaf een totaal ander spelbeeld. Zeker na de 0-1 was het bijna eenrichtingsverkeer en leek het wel alsof wij achterstonden.”

De zege kwam de bezoekers op basis van het wedstrijdbeeld toe, stelde Duivenvoorden. “DOVO is, en dat is ook prima, super opportunistisch in zijn spelopvatting. Zij willen de bal zo snel mogelijk achter onze laatste lijn spelen en gaan rennen. Of via de zijkanten spelen en dan met snelle voorzetten met veel mensen in de zestien komen. En ze zakken graag ver in. Hoe meer haaks kan de spelopvatting van FC Rijnvogels daar tegenover staan? Wij hebben het initiatief genomen en op basis daarvan de meeste aanspraak gemaakt op het winnen van de wedstrijd. Maar in de eerste helft hadden we ook achter kunnen komen, zo eerlijk moet je zijn.”

‘Ik word er door heel veel mensen op aangesproken, maar het is best wel normaal in het voetbal dat spelers komen en gaan. Datzelfde geldt voor trainers.’

Het openingsdoelpunt viel na 52 minuten uit een vrije trap van Tom Bijen, die door DOVO in eigen doel werd gewerkt. Kort voor tijd besliste Roy van Leeuwen de wedstrijd. Duivenvoorden liet zich desgevraagd lovend uit over laatstgenoemde.

“Het is mijn derde jaar bij Rijnvogels en ik durf wel te stellen dat hij in die drie jaar tot de belangrijkste spelers behoort. Je ziet het vandaag ook weer: in een fase dat je voor komt en de tegenstander bereid is wat meer ruimtes in de rug te accepteren, dan is hij natuurlijk levensgevaarlijk. En hij maakt een goede goal. Ik ben blij dat hij terug is. Hij heeft een wedstrijd of zes gemist, maar staat volgens mij al op zes of zeven goals en elf assists. Hij is door velen een onderschatte speler.”

De coach werd ook nog gevraagd naar de situatie rondom Jeffrey Ket. De verdediger van Quick Boys maakte vrijdag in een interview met VIDB bekend dat er onder Duivenvoorden volgend seizoen geen plek meer voor hem is in de A-selectie op Nieuw Zuid.

“Ook hem gun ik het allerbeste, ik hoop dat hij een mooie voetbaltoekomst tegemoet gaat”, vertelt Duivenvoorden. “Ik word er door heel veel mensen op aangesproken, maar het is best wel normaal in het voetbal dat spelers komen en gaan. Datzelfde geldt voor trainers. Het is ook normaal dat als je aan iets nieuws begint, met een andere bepaalde filosofie, je met elkaar heel scherpt kijkt naar de samenstelling van de selectie en daarin keuzes maakt. Het is eigenlijk iets heel normaals, maar het wordt door de manier waarop het nu naar buiten komt allemaal een beetje opgeblazen.”

Bij Quick Boys is het nog redelijk rustig op het gebied van nieuwe spelers. Duivenvoorden kreeg ook de vraag voorgelegd hoe actief hij zich daarmee bezighoudt. “Natuurlijk ben ik betrokken bij het selectieproces, maar ik heb met het beantwoorden van de vorige vraag mijn belofte verbroken dat ik het niet over Quick Boys zou hebben en me in ieder geval in de media zou beperken tot Rijnvogels. Ik ben trainer van Rijnvogels en we doen het hartstikke goed. Deze club verdient mijn aandacht, deze groep verdient mijn aandacht. Daar moet het over gaan.”

Beluister hieronder het hele interview met Duivenvoorden

Headerfoto: Orange Pictures
Foto in artikel: EWLOnline

Lees ook: Quick Boys en Ket akkoord over afkopen van doorlopende contract
Check
ook: Quick Boys heeft volgend seizoen geen plek voor Ket in A-selectie ondanks doorlopend contract

POPULAIRE BERICHTEN