De stand aan kop van de Tweede Divisie blijft onverminderd spannend. Katwijk en AFC speelden allebei gelijk, terwijl Rijnsburgse Boys wel won en het gat met de koppositie verkleinde tot twee punten.

Reuzendoder Kon. HFC won de voorbije maanden van AFC, Rijnsburgse Boys en HHC Hardenberg en snoepte ditmaal ook punten af van Katwijk: 1-1. De thuisploeg had het de eerste helft niet echt en keek halverwege tegen een 0-1-achterstand aan. Gaandeweg de tweede helft voerde Katwijk de druk op: de beloning volgde na 72 minuten in de vorm van de gelijkmaker van Des Kunst.

Katwijk wilde erop en erover, maar het was Kon. HFC dat het dichtst bij de winnende goal kwam. De lat voorkwam echter de 1-2 voor de Haarlemmers, die voor rust al twee keer de paal raakten.

Zethof slaat toe in blessuretijd en bewijst streekgenoten goede dienst
Een 1-1-eindstand kwam ook uit de bus bij AFC – Noordwijk, een wedstrijd waarin het venijn duidelijk in de staart zat. Na 84 minuten kwam de thuisploeg op 1-0 via Matthijs Jesse, maar het was Teun Zethof die in de blessuretijd de Amsterdamse openingstreffer wegpoetste. Zodoende pakte Noordwijk een welkom punt op weg naar definitief lijfsbehoud en bewees het streekgenoten Katwijk en Rijnsburgse Boys een goede dienst.

Rijnsburgse Boys maakt verschil na rust
De Uien wonnen namelijk wel en zijn weer helemaal terug in de titelrace. Rijnsburgse Boys klopte Kozakken Boys met 2-0 en naderde daardoor Katwijk tot op twee punten en AFC tot op een punt. De ploeg van Henk Wisman maakte na een wat moeizame eerste helft het verschil na rust. Roderick Gielisse was in de 54e minuut het eindstation van een prima aanval. Zeven minuten later legde de thuisploeg opnieuw een dito combinatie op de mat en kon Dani van der Moot afronden: 2-0. In de eerste helft miste Kozakken Boys via Johnny Lommers een strafschop.

Quick Boys trok zijn goede vorm door en won bij Excelsior Maassluis met 0-2. De blauw-witten kenden een uitstekende start en kwamen al na zes minuten aan de leiding via Youssef El Kachati. Het duurde tot de blessuretijd van de tweede helft voordat de zege definitief werd veiliggesteld. Ravelino Junte deed dat met zijn 0-2. Quick Boys pakte negentien punten uit de laatste zeven duels en is koploper van de derde periode.

Punt bij TEC
In Tiel pakte FC Lisse een punt tegen TEC. Er werd op de Lok niet gescoord. Daardoor heeft FC Lisse een geruststellende marge van tien punten op nummer vijftien TEC, dat een P/D-plaats inneemt.

Katwijk – Kon. HFC 1-1 (0-1)
Goal: Des Kunst

AFC – Noordwijk 1-1 (0-0)
Goal: Teun Zethof

Rijnsburgse Boys – Kozakken Boys 2-0 (0-0)
Goals: Roderick Gielisse en Dani van der Moot

Excelsior Maassluis – Quick Boys 0-2 (0-1)
Goals: Youssef El Kachati, Ravelino Junte