Een zege, een gelijkspel en een verliespartij. Dat was de oogst voor onze regioclubs uit de Derde Divisie. De dertigste speelronde was een prettige voor FC Rijnvogels, maar een teleurstellende voor Ter Leede en VVSB.

In de zaterdagse Derde Divisie begint het er ondertussen steeds beroerder uit te zien voor Ter Leede. De Sassenheimers verloren het degradatieduel met VVOG met 0-2 en zagen het gat met een veilige plaats oplopen tot zes punten. Zorgelijker is misschien nog wel dat Ter Leede moet vrezen voor directe degradatie. Hekkensluiter Excelsior ’31 heeft een punt minder en nummer zeventien ASWH hetzelfde puntentotaal, maar een minder doelsaldo.

Na een doelpuntloos eerste bedrijf ging het na rust fout voor Ter Leede, dat tegengoals slikte in de 65e en 79e minuut.

FC Rijnvogels wint subtopper
Een groot contrast is het gemoed bij competitiegenoot FC Rijnvogels, dat al zijn vijftiende competitiezege boekte. Medesubtopper DVS ’33 werd in Ermelo met 0-1 verslagen. Invaller Maarten Reyneveld maakte in de 71e minuut, kort na zijn entree, de winnende goal. In het laatste kwartier zette DVS ’33 wel aan, maar hield FC Rijnvogels stand. De Katwijkers blijven vijfde, op slechts drie punten achterstand van plek drie.

Averij in Gorinchem
In de Derde Divisie Zondag lijkt VVSB de titel te kunnen vergeten. De Noordwijkerhouters kwamen op bezoek bij GVV Unitas niet verder dan 1-1. Concurrent ADO ’20 kan zondag bij winst tegen O.S.S ‘20 het verschil naar zeven punten tillen, met nog vier wedstrijden te gaan.

VVSB kwam in Gorinchem al vlot op achterstand, maar repareerde de schade in de 36e minuut. Een goede aanval werd door Ian van Otterlo afgerond: 1-1. VVSB wilde erop en erover, maar dat lukte niet. In het vervolg van het duel werd niet meer gescoord.

Ter Leede – VVOG 0-2 (0-0)

DVS ’33 – FC Rijnvogels 0-1 (0-0)
Goal: Maarten Reyneveld

GVV Unitas – VVSB 1-1 (1-1)
Goals: Ian van Otterlo

Check ook: Reyneveld blij om weer terug te zijn: ‘Dat groepsgevoel heb ik enorm gemist’