Reyneveld

Na een jaar revalideren van een kruisbandblessure is Maarten Reyneveld weer helemaal terug bij Rijnvogels. Afgelopen zaterdag bekroonde hij zijn invalbeurt met een goal en een uitverkiezing tot Man of the Match.

Zo’n jaar geleden, in april 2022, spraken we met Reyneveld over het ontstaan van zijn knieblessure: “Een lange bal viel achter de verdediging, ik probeerde ‘m te verlengen in een poging om af te ronden. Daarbij landde ik op mijn rechterbeen en draaide mijn knie naar binnen”, vertelde hij toen. “Helaas een typisch geval hoe dat vaak met kruisbandblessures gaat.”

Een enorme aderlating om de clubtopscorer met achttien goals kwijt te raken voor FC Rijnvogels, dat in de running was voor promotie naar de Derde Divisie. Met een kampioenschap werd deze doelstelling ruim behaald, iets waar Reyneveld door zijn goals een grote bijdrage aan had geleverd.

Revalidatieproces
De laatste maanden stonden voor de inwoner van Koudekerk in het teken van herstel. ”Het doel van de afgelopen periode was vooral fit worden en weer vertrouwen krijgen in de knie. Door veel mee te trainen en in bepaalde situaties terecht te komen, is dit vertrouwen langzaam gegroeid.”

Dit was het einde van een lang revalidatieproces, waarin zeker niet alles voorspoedig ging voor de doelpuntenmaker. ”Tijdens de revalidatie kom je heel veel beperkingen tegen, in het hele proces zijn er veel dingen die je niet kan. Uiteindelijk heb ik de focus gelegd op de dingen die ik wel kan, om daar zoveel mogelijk energie uit te halen. Op mentaal vlak moet je de tegenslagen kunnen overwinnen, iets wat mij alleen maar sterker heeft gemaakt.”

Naast het mentale aspect heeft Reyneveld ook op het fysieke vlak veel uit zijn blessure kunnen halen. ”Ik zat elke dag in de gym, dat was wel anders dan voor de blessure. Daardoor merk je wel dat je stappen maakt qua spieropbouw.”

‘Je wilt graag winnen en daar doe je alles aan, bij een verliespartij ben ik chagrijnig.’

Gedurende het gesprek komt de positiviteit van Reyneveld duidelijk naar voren. Hij is niet bij de pakken neer gaan zitten en probeert zoveel mogelijk levenslessen uit zijn revalidatieproces te halen. Al met al is de spits blij om weer op het veld te staan. ”Zeker in het begin geniet je weer enorm, maar al heel snel merk je wel echt dat je voetballer bent. Je wilt graag winnen en daar doe je alles aan. Bij een verliespartij ben ik chagrijnig.”

Na een aantal wedstrijden in het tweede elftal, is de oud-speler van Rijnsburgse Boys weer aangesloten bij de hoofdmacht. ”Op zaterdag heb ik weer mijn wedstrijdspanning en ben je in de kleedkamer al bezig met elkaar om die wedstrijd te winnen. Dat groepsgevoel heb ik enorm gemist.”

Op de Kooltuin bekroonde Reyneveld afgelopen weekend zijn invalbeurt met zijn eerste doelpunt na zijn rentree. Hij verzorgde met de 3-1 het slotakkoord van de middag. “Ik mag steeds langer spelen en vooral de opluchting was groot na deze goal. Het voelde een beetje als een bevestiging dat ik er weer ben. Soms vraag je tijdens de revalidatie jezelf af of het goed gaat komen. Dan is het extra lekker dat je weer meedraait op dit niveau en een goal maakt.”

Komende zaterdag neemt Reyneveld het op met Rijnvogels tegen DVS ’33, de nummer zes van de ranglijst. ”DVS ’33 heeft een goede ploeg met goede voetballers, ze staan één plek onder ons. Aan de bal zijn ze ijzersterk”, stelt de spits, die zelf nog genoegen moet nemen met een plek op de bank. ”Ik hoop weer in de basis terecht te komen, maar eerst honderd procent fit worden.”

Hoofdfoto: Orange Pictures
Foto in artikel: Piet van Kampen

Lees ook: Reyneveld lang aan de kant: ‘Richt mij op januari 2023’
Check ook: Programma 22 en 23 april: de belangen worden groter

POPULAIRE BERICHTEN