Een grote aderlating voor FC Rijnvogels. De Katwijkers moeten het in de jacht op promotie stellen zonder Maarten Reyneveld. Sterker nog, de clubtopscorer mist vanwege een zware knieblessure vrijwel zeker ook de gehele eerste competitiehelft van volgend seizoen.

Voor Reyneveld (23) sloeg het noodlot een kleine twee weken geleden toe, op Tweede Paasdag in de thuiswedstrijd tegen Poortugaal (5-3). De aanvaller moest al in de derde minuut noodgedwongen met een brancard het veld verlaten.

“Een lange bal viel achter de verdediging, ik probeerde ‘m te verlengen in een poging om af te ronden”, gaat Reyneveld terug naar het fatale moment. “Daarbij landde ik op mijn rechterbeen en draaide mijn knie naar binnen. Helaas een typisch geval hoe dat vaak met kruisbandblessures gaat.”

In mei onder het mes
De diagnose is meteen gegeven: een MRI-scan wees inmiddels een afgescheurde kruisband uit. “Misschien zit er ook nog een scheurtje in de meniscus, maar dat moet tijdens de operatie duidelijk worden.” Reyneveld hoopt over 2 a 3 weken, ergens in mei, onder het mes te kunnen.

Natuurlijk is een vraag die rijst, wanneer de geboren Koudekerker zijn rentree denkt te kunnen maken. “Ze geven over het algemeen negen tot twaalf maanden voor het herstel. Als ik in mei word geopereerd, ga ik in januari mijn achtste maand in. Dat is wel iets waar ik me op wil gaan richten, in januari de voorbereiding op de tweede seizoenshelft meemaken.”

Kruisbandblessures en FC Rijnvogels: het is de laatste tijd geen gelukkige combinatie. “Ik ben al de vierde in anderhalf jaar na Luc van der Plas, Yannick Augustinus en Peer van Paasen”, treurt Reyneveld. “En Niek Ossevoort heeft het ook al twee keer gehad. Zelfs al zo vroeg in het herstel heb ik al wat informatie kunnen inwinnen bij die jongens.”

In bloedvorm
Natuurlijk komt een (zware) blessure voor niemand goed uit, maar in dit geval is wel heel wrang. Reyneveld verkeert al het hele seizoen in bloedvorm en tekende voor achttien goals. “Je hebt het liever nooit, maar de timing valt erg ongelukkig ja. Het gaat persoonlijk erg lekker en ook de ploeg staat er goed bij. De laatste weken zijn we helemaal terug in de strijd om het kampioenschap gekomen. Erg zuur dat ik die ontknoping nu moet missen.”

En los daarvan wordt ook zijn ontwikkeling geremd. “Na mijn ADO-tijd heb ik bij Rijnsburgse Boys niet veel gespeeld. In mijn eerste seizoen bij FC Rijnvogels draaide ik een sterk begin, maar was het al na vijf wedstrijden vanwege Covid klaar. Nu speel ik voor het eerst in langere tijd wekelijks, 22 wedstrijden achter elkaar, en dan gebeurt dit…”

Steunbetuiging
De eerste wedstrijd die Reyneveld vanaf de kant moest toekijken, was meteen een gedenkwaardige. Rijnvogels won met 0-10 (!) bij Rijsoord. Mooi om te zien was dat zijn wedstrijdshirt met nummer 9 na de openingsgoal omhoog werd gehouden door Dennis Bakker en Tom Bijen. Het gebeurde na afloop nogmaals. Wat hem betreft staat zo’n steunbetuiging symbool voor de club Rijnvogels, stelt Reyneveld. “Gaaf natuurlijk”, stelt de aanvaller, die sowieso erg te spreken is over de sfeer en de prestaties op de Kooltuin.

Wat is dan precies de succesformule? “Ik denk de combinatie van een duidelijk plan op het veld, met een duidelijke speelwijze binnen gemaakte afspraken, waarbij iedereen houvast heeft wat er van hem wordt verwacht. En daarnaast de sfeer natuurlijk, Rijnvogels is een echte familieclub, waar mensen het naar hun zin hebben. Iedere uitwedstrijd gaat er ook wel een supportersbus mee.”

Hoewel dus noodgedwongen aan de kant, is de wens voor een passend slot onverminderd groot  “Ik hoop op een mooi einde van het seizoen, met promotie naar de Derde Divisie.”

Foto: Orange Pictures

Lees ook: Programma zaterdag (30 april): dag van de derby, FC Lisse speelt topper op Ter Specke

POPULAIRE BERICHTEN