Dennis Bakker is bij FC Rijnvogels terug op de ‘10’-positie. De Amstelvener (26) speelde eind vorig seizoen en ook aan het begin van deze voetbaljaargang nog regelmatig in de punt, maar zakte tot zijn genoegen weer een linie terug. Op het middenveld voelt hij zich het prettigst en hoopt hij zich in de kijker te spelen voor een eventuele stap hogerop.

“Ik zit lekker in mijn vel. Het gaat goed en ik speel alles”, vertelt Bakker. “Eind vorig seizoen toen Maarten Reyneveld geblesseerd uitviel en ook aan het begin van dit jaar heb ik in de spits gespeeld. Ik heb aan de trainer wel aangegeven dat ik middenvelder ben en daar het liefst speel. De laatste wedstrijden sta ik weer op mijn vertrouwde plek. Dat voelt goed en het is lekker dat ik met goals ook belangrijk kan zijn.”

FC Rijnvogels kent een goede start van het seizoen. De Katwijkers staan na hun promotie stevig in het linkerrijtje van de zaterdagse Derde Divisie en bereikten bovendien het hoofdtoernooi van de KNVB Beker. Toch heeft Bakker niet het idee dat FC Rijnvogels boven zijn stand leeft. “Ik vind eigenlijk dat we meer punten hadden verdiend: Sportlust ’46 (2-2, red.) en VVOG (3-3, red.) hadden we eigenlijk moeten winnen. Tel vier punten op bij ons totaal en we hadden tweede gestaan.”

‘Ik hoop op de Tweede Divisie, maar daarbij moet je ook een beetje geluk hebben. De afgelopen jaren is het door corona best wel moeilijk geweest om jezelf in de kijker te spelen.’

Wrange ontknoping tegen VVOG
Midweeks kwam FC Rijnvogels op de Kooltuin tegen VVOG in actie. Bakker hield aan de uitkomst een zuur gevoel over. “De eerste helft speelden we hartstikke goed en stonden we 3-1 voor. Na rust kregen zij een onterechte penalty en maakten zij de 3-3 uit twee meter buitenspel, zo bleek uit de tv-beelden achteraf. Dat is natuurlijk klote om te zien. Maar we moeten ook naar onszelf kijken. Het was één grote kansenregen, waarbij we gewoon te weinig hebben gescoord. Daarnaast hadden we pech met drie keer een bal op de lat.”

VIDB had laatst een interview met Florian Wolf en daarin ging het ook even over Bakker. De DOVO-trainer complimenteerde zijn oud-pupil. “Hij doet het echt goed moet ik zeggen en maakt grote stappen. Ik ben sowieso wel fan van zijn fysiek en power”, zei Wolf. Het waren woorden die Bakker goed deden. “Dat is leuk om te lezen, een stukje waardering ook. Ik heb nog altijd contact met Florian. Mooi dat we elkaar nu tegenkomen in de Derde Divisie.”

De twee werkten samen bij Legmeervogels, de club die Bakker in 2019 verruilde voor FC Rijnvogels. “Ik merkte dat ik toe was aan een stap hogerop”, vertelt hij daarover. “Het begin bij FC Rijnvogels was echt aanpoten. Ik speelde hier met veel goede jongens en zat het eerste seizoen veel op de bank. Op gegeven moment ben ik in het elftal gekomen en heb ik mijn plek niet meer afgestaan. Als speler ben ik bij FC Rijnvogels enorm gegroeid.”

Hopen op Tweede Divisie
Inmiddels, ruim drie jaar na zijn komst, is Bakker opnieuw nieuwsgierig naar een stap hogerop. “Ik heb altijd in mijn hoofd gehad om te ontdekken waar mijn plafond ligt. Ik kwam van de Eerste Klasse naar de Hoofdklasse en nu spelen we in de Derde Divisie. Ik heb nog niet het gevoel dat ik aan mijn limiet zit, mijn ambities liggen zeker hoger dan de Derde Divisie. Ik hoop op de Tweede Divisie, maar daarbij moet je ook een beetje geluk hebben. De afgelopen jaren is het door corona best wel moeilijk geweest om jezelf in de kijker te spelen. Het belangrijkste voor mij is om op niveau te blijven.”

Interesse is er nog niet veel geweest. “De enige club die eigenlijk al vier jaar belt is JOS uit Amsterdam”, erkent Bakker, die naast het voetbal in de horeca werkzaam is.

Bakker staat met FC Rijnvogels momenteel zevende. Wanneer is hij aan het einde van het seizoen tevreden? “Als wij bij de bovenste plekken eindigen, in ieder geval in het linkerrijtje, en echt onze stempel kunnen drukken. Dat we niet als zomaar een promovendusje worden gezien, maar als een goede ploeg uit de Derde Divisie, waar tegenstanders niet graag tegen spelen. Ik denk dat we aardig op weg zijn.”

Foto’s: Orange Pictures

POPULAIRE BERICHTEN