Rijnsburgse Boys won zaterdag met 2-0 van Kozakken Boys. Jeffrey Jongeneelen sprak na afloop tegen onze mediapartner RTV Katwijk vooral van een zakelijke zege. “Dat kwartiertje na rust was beslissend vandaag”, vertelde de vleugelaanvaller (33). “Uiteindelijk maak je twee goede goals en win je de wedstrijd wel terecht, vind ik.”

Halverwege was het 0-0 en daar mocht Rijnsburgse Boys niet over klagen. “In de eerste helft ben je denk ik goed weggekomen. Dan red Zonneveld je gewoon met die penalty en Gielisse met een kopbal van de lijn. We hadden wat moeite met die twee spitsen, wat continu 1-op-1 opleverde. In de rust hebben we het omgezet en zijn we in de tweede helft niet meer in de problemen gekomen.”

Jongeneelen startte vorige week door een blessure van Delano Asante in de basis. Laatstgenoemde was nu weer terug in de wedstrijdselectie, maar Henk Wisman handhaafde de ervaren linkspoot in zijn startende elf. Jongeneelen toonde vervolgens zijn waarde met twee voorassists.

“Ik ben blij, het heeft lang geduurd voordat ik weer mocht spelen. Als je dan de kans krijgt, is het wel lekker dat je wat kan laten zien. In dat opzicht is het misschien wat moeilijker voor de trainer geworden.”


Na dit seizoen beëindigt Jongeneelen zijn actieve carrière en wordt hij assistent onder de nieuwe trainer Martijn Lagendijk. Hij is de wedstrijden echter niet aan het aftellen. “Niet echt. Misschien scheelt het dat we in deze positie zitten”, doelt hij op de titelrace. Rijnsburgse Boys naderde de koppositie van Katwijk tot op twee punten en runner-up AFC tot op een punt.

“Het enige wat ik kan doen als ik er moet staan is mijn stinkende best. Ik denk dat dat de laatste twee wedstrijden in ieder geval wel lukt.”

Beluister het hele audio-interview hieronder:

Foto’s: Rijnsburgse Boys

Lees ook: Ook Katwijk loopt averij op tegen Kon. HFC, Rijnsburgse Boys helemaal terug in titelrace

POPULAIRE BERICHTEN