FC Rijnvogels heeft zaterdag de derby tegen VVSB gewonnen. De Katwijkers zegvierden op de Boekhorst met 2-3.

Voor rust was FC Rijnvogels heer en meester. De 0-2-voorsprong halverwege kwam dan ook geenszins uit de lucht vallen. Tom Bijen opende na twintig minuten de score uit een strafschop, vervolgens verdubbelde Roy van Leeuwen de marge kort voor rust na een succesvol uitgevoerde counter.

Ander spelbeeld
Na rust toonde VVSB een heel ander gezicht, geholpen door de snelle aansluitingstreffer van Gyliano van Velzen: 1-2. De Noordwijkerhouters maakten jacht op de gelijkmaker, maar die viel niet ondanks een aantal dreigende momenten voor de goal van Pim van der Pas.

Peer van Paasen leek vervolgens het duel voor FC Rijnvogels te beslissen. De invaller trof dertien minuten voor tijd de roos. Een minuut later vond VVSB echter hernieuwd geloof, door een benutte penalty van Ian van Otterlo: 2-3.

Een gelijkmaker in extremis bleef – in tegenstelling tot vorige maand bij het onderlinge bekerduel – ditmaal uit. Daardoor stapte FC Rijnvogels winnend van het veld en speelde het de nasmaak van die verloren strafschoppenserie deels van zich af.

VVSB – FC Rijnvogels 2-3 (0-2)
Goals: Gyliano van Velzen, Ian van Otterlo (VVSB), Tom Bijen, Roy van Leeuwen, Peer van Paasen (FC Rijnvogels)

Archieffoto: EWLOnline

Beluister ook: VIDB Café aflevering 2: In gesprek met clubmannen en TC-leden Huig Hoek en Theo Nulkes