De vijfde speelronde van de Derde Divisie A heeft remises voor FC Rijnvogels en VVSB opgeleverd. Een niveau lager was er een eerste overwinning voor Ter Leede.

FC Rijnvogels won zijn eerste twee thuiswedstrijden, tegen ODIN ’59 en Staphorst, maar wist er zaterdag geen derde aan toe te voegen. Het werd 1-1 tegen RKAV Volendam. De bezoekers kwamen na 32 minuten aan de leiding, maar kort voor rust zorgde Vincent Noordam voor evenwicht: 1-1. FC Rijnvogels wilde daarna meer, maar slaagde er niet in een tweede treffer te produceren.

Geen beloning voor VVSB
Competitiegenoot VVSB hoopte de eerste overwinning van het seizoen binnen te slepen, maar het bleef ondanks een overwicht steken op 2-2 bij Urk. De Noordwijkerhouters kwamen in de 34e minuut aan de leiding via Jesse van Nieuwkerk, op het moment dat al paal en lat waren geraakt. Lang konden de Noordwijkerhouters niet van de voorsprong genieten, want drie minuten later was het alweer gelijk via Jarno van Essen: 1-1.

Na iets minder dan een uur spelen kwam Urk aan de leiding via een kopgoal uit een corner: 2-1. VVSB moest daarna komen om een vierde nederlaag op rij af te wenden en deed dat ook. Van Nieuwkerk maakte twintig minuten voor tijd de 2-2. Een aantal gemiste kansen, een nieuwe poging op het aluminium en een afgekeurde goal van Van Otterlo zorgden ervoor dat VVSB uiteindelijk teleurgesteld met een punt van het veld stapte.

Na rust het verschil gemaakt
Een eerste driepunter was er wel voor vierdedivisionist Ter Leede. Op de Roodemolen werd ARC met 3-0 verslagen. Bij rust was het 0-0, waarna Marc de Kruijs de ban brak door in twee instanties raak te schieten. In de laatste tien minuten werd de zege veiliggesteld. Via een eigen doelpunt van oud-Noordwijk-speler Huib Oversloot werd het 2-0, waarna Tim Bloemendaal er ook nog 3-0 van maakte.

FC Rijnvogels – RKAV Volendam 1-1 (0-1)
Goal: Vincent Noordam

Urk – VVSB 2-2 (1-1)
Goals: Jesse van Nieuwkerk (2)

Ter Leede – ARC 3-0 (0-0)
Goals: Marc de Kruijs, Tim Bloemendaal, eigen doelpunt