Kees Zethof gaat vrijwel zeker zijn trainersloopbaan volgend seizoen niet vervolgen bij een andere club. De coach maakte midweeks bekend te gaan stoppen bij Noordwijk, maar op een overstap hoeft niet te worden gerekend.

“In principe heb ik wel het voornemen om het voorlopig even rustig aan te doen”, vertelde Zethof zaterdagmiddag na de 0-0-remise in Scheveningen. “Stel je voor dat een club meer dan normale interesse toont, dan zou je misschien op gesprek kunnen gaan, maar ik zie mezelf dat eerlijk gezegd niet doen.”

Zethof geeft aan dat hij vanaf komende zomer zijn prioriteiten elders wil leggen. “Het trainerschap is niet een dingetje wat je er naast of even bij doet. Het is iets veelomvattends”, stelt hij. “Ik hoop dat de groep voor het grootste gedeelte bij elkaar blijft, die indruk heb ik wel. Dan is het wel leuk dat vreemde ogen ook weer een beetje inspiratie kunnen geven.”

De 59-jarige Zethof is bezig aan zijn zevende jaar op Sportpark Duinwetering. In zijn eerste twee seizoenen leidde hij Noordwijk naar twee kampioenschappen. Sindsdien is Noordwijk een vaste waarde in de middenmoot van de Tweede Divisie. Met nog één wedstrijd voor de winterstop te gaan, staan de roodwitten momenteel negende.


Uitgebreide reactie bij Omroep West
In Scheveningen sprak Zethof ook uitgebreid met Omroep West. “Ik word volgend jaar zestig. Misschien heb ik het wel even genoeg gedaan op deze wijze”, vertelde hij tegen de regionale omroep. “Ik zie mezelf niet zomaar binnenwandelen bij een andere club, want dan blijf je vastzitten aan die verplichtingen. In mijn vrije tijd werk ik veel, dat vind ik ook hartstikke leuk. Als je dat moet combineren met drie avonden naar de club, waarbij je de avonden dat je thuis bent ook nog bezig bent met voetbal, dan breekt die optelsom van de hoeveelheid verplichtingen die je jezelf ook oplegt me wel een beetje op.”

Zethof sluit zelfs niet uit dat hij helemaal niet terugkeert als trainer. “Die kans bestaat. Ik wil niet zeggen dat ik er helemaal niet voor opensta, maar dan moeten er wel dingen veranderen ten aanzien van mijn werk. En dat kan ik me eerlijk gezegd ook niet voorstellen. Daarnaast heb ik nog zoveel plannen met andere dingen die ik heel graag zou willen doen, daar verschaf ik mezelf nu wel de nodige tijd voor.”

Klik hier om naar het volledige interview met Omroep West te gaan


Foto: Orange Pictures

Lees ook: Verslag | Noordwijk na 0-0 in Scheveningen al voor de winterstop op twee handenvol remises

POPULAIRE BERICHTEN