De competitie in de Betnations Divisie is nog niet halverwege maar Noordwijk heeft na de 0-0 van zaterdag bij Scheveningen al wel een nieuw record te pakken. Van de zestien gespeelde wedstrijden werden er liefst tien gelijk gespeeld. In die zin was de uitslag op Houtrust in feite geen verrassing, maar ook was deze remise een juiste afspiegeling van de krachtsverhoudingen.

De omstandigheden op en rond het Cor de Jager veld waren zoals we die ondertussen al enkele maanden kennen. Harde wind, veel regen en een lastig te bespelen kunstgrasveld. Het spelniveau werd daar uiteraard negatief door beïnvloed, al moet gezegd dat het aan goede bedoelingen en inzet niet ontbrak.

Mogelijkheden Noordwijk
Met name in het eerste bedrijf konden beide teams amper tot een voldragen aanval komen. Halverwege die periode was er een eerste kansje voor Noordwijk. José Barbosa Nhoca stond in vrije positie aan de linkerzijde van het Scheveningse strafschopgebied, maar gaf zijn schot noch kracht noch richting mee. De bal belandde in het zijnet van de korte hoek. Na een half uur noteerde Noordwijk haar tweede en laatste kans voor de rust. Emiel Wendt kon met zijn kopbal doelman Sven van der Maaten niet verrassen. Kort voor de pauze meldde ook Scheveningen zich serieus voor het vijandelijke doel. De kopbal van Lex Immers verdween over het Noordwijkse doel.

Na de pauze werd het allemaal wat leuker om naar te kijken. Een bijdrage daaraan leverde zeker ook scheidsrechter Oosting. Weliswaar leek hij enkele duels verkeerd in te schatten, daar tegenover stond dat hij het spel – waar mogelijk – liet ontwikkelen en was er weinig oponthoud. Het kwam het speltempo zeer ten goede.

De eerste serieuze kans na de pauze was voor Wendt, die de harde voorzet van rechts echter niet binnen kon lopen. Na een goed uur bracht Scheveningen Ian van Baalen in stelling. Zijn volley was echter net iets te hoog voor succes.

Bouwman en Jansen brengen redding voor Noordwijk
Even later deed zich de grootste kans van de wedstrijd voor. Het was een 2 in 1. Van Baalen ontsnapte aan de Noordwijkse bewaking en passeerde Lars Jansen met een harde schuiver. Toer Bouwman wist echter op de doellijn redding te brengen. De rebound was voor Jari de Jong die ook direct uithaalde. Nu stond Jansen weer op zijn post. Met een fraaie redding hield hij de brilscore op de borden. Kort daarna was Wendt weer onderweg. Zijn slalom bracht hem dicht bij het Scheveningse doel, maar het afleggen leverde geen Noordwijks been op om de aanval af te maken.

Ook in de slotfase kregen beide teams nog enkele mogelijkheden. Gautam Kalpoe kopte daarbij over en Teun Zethof raakte bij het afdrukken uit balans waardoor de bal noch snelheid noch richting mee kreeg.

De 0-0 bleef daarmee staan en dus was niet alleen een serie van vier remises op rij een feit voor Noordwijk, maar ook de twee handenvol remises in totaal.


Beluister hieronder een korte reactie van Noordwijk-trainer Kees Zethof op de wedstrijd


Tekst en interview Theo Uphus
Archieffoto: Orange Pictures

Lees ook: Quick Boys boekt kleine zege in Veenendaal, Noordwijk speelt weer gelijk

POPULAIRE BERICHTEN