FC Rijnvogels heeft zaterdag de derby tegen VVSB gewonnen. De Katwijkers zegevierden op de eigen Kooltuin met 1-0 door een fraaie treffer van Alljereau Mercera kort na rust. Zodoende won Joost den Hollander ook zijn derde duel als interim-coach van FC Rijnvogels.

De thuisploeg opende het sterkst en voerde de regie in de openingsfase. FC Rijnvogels was via Vincent Noordam het dichtst bij een treffer, maar diens onderweg getoucheerde schot belandde via de vingertoppen van goalie Ruben Valk op de paal.

Na een minuut of twintig nam VVSB het heft in handen en brak een periode van Noordwijkerhouts overwicht aan. In die fase lieten de bezoekers verzorgd veldspel zien en kwamen ze een aantal goed keer, maar steeds was de eindpass óf de afronding onvoldoende verzorgd.

Fraaie openingstreffer
Kort na rust werd de ban gebroken door Mercera. De aanvaller van FC Rijnvogels lepelde de bal met precisie in de verre hoek: 1-0. VVSB moest komen en deed bij vlagen ook wel, maar het was soms wat flets bij de Boekhorst-bewoners. Kansen op de gelijkmaker kwamen er wel. Tim de Rijk werd 1-op-1 gestuit door doelman Pim van der Plas en Ian van Otterlo schoot over.

In de slotfase werden de ruimtes steeds groter en had FC Rijnvogels het duel eigenlijk moeten beslissen. Bijvoorbeeld via Tom Bijen, die van dichtbij over knalde. In de blessuretijd was er nog een opmerkelijk moment, toen Jermano Lo Fo Sang de doorbroken Jacco Scholten vloerde, maar slechts geel kreeg.

FC Rijnvogels – VVSB 1-0 (0-0)
Goal: Alljereau Mercera