VVSB en FC Rijnvogels hebben zaterdagmiddag niet weten te winnen in de Derde Divisie A. Voor de Noordwijkerhouters was er een 1-1-puntendeling op bezoek bij DOVO, de Katwijkers gingen in huis onderuit tegen SC Genemuiden: 0-3.

Na drie opeenvolgende nederlagen pakte VVSB een punt in Veenendaal. De paarsgelen kwamen in de openingsfase op voorsprong door Guus Verver, die afdrukte op aangeven van Ricardo Kuyvenhoven. De bezoekers hadden daarna de marge kunnen verdubbelen, maar een inzet van Ian van Otterlo caramboleerde naast.

Na een halfuur spelen nam DOVO de regie wat over en kwam het op gelijke hoogte via Guido van Dijk: 1-1. De tweede helft was zeer open van karakter. Beide ploegen kregen kansen om de volle buit te pakken, maar een winnaar kwam er niet.

Dubbelslag voor Genemuiden
FC Rijnvogels verloor voor de tweede wedstrijd op rij van een top drie-ploeg. Na de 3-1 bij RKAV Volendam trok de ploeg van interim-trainer Joost den Hollander nu aan het kortste eind tegen Genemuiden, de nieuwe koploper en ook winnaar van de tweede periodetitel.

Halverwege was het 0-1 voor de bezoekers, na een goal in de 23e minuut. Toch deed FC Rijnvogels uitstekend mee in de wedstrijd, iets dat na rust ook het geval was. De gelijkmaker bleef echter uit, waarna het efficiënte Genemuiden in de allerlaatste minuten nog tweemaal toesloeg.

DOVO – VVSB 1-1 (1-1)
Goal: Guus Verver

FC Rijnvogels – SC Genemuiden 0-3 (0-1)

Archieffoto: Orange Pictures