Rijnsburgse Boys is het dienstverband onder René van der Kooij begonnen met een zege. De Uien waren zaterdag op de Middelmors met 4-2 te sterk voor Jong Almere City.

De momenten van opwinding, en vooral de goals, zaten aan het einde én begin van de wedstrijd. Ilias Kariouh opende al in de tweede minuut de score, hij schoot via de binnenkant van de paal raak met een bekeken schot: 1-0.

Vervolgens was het, ondanks meer Rijnsburgse kansen, lang wachten op nieuwe goals. In minuut 77 verdubbelde Delano Asante de score.  Hij rondde af na een aanval waarbij ook Bram Ros en Tom Bijen betrokken waren: 2-0.

Van der Moot slaat toe
In de slotfase wist Dani van der Moot zich nog te onderscheidden. De spits die door blessureleed weinig speelde in de voorbereiding loste ruim een kwartier voor tijd Mark van der Weijden af.

Van der Moot toonde zich tweemaal trefzeker: hij maakte de 3-0 en de 4-1. Jong Almere City wist in blessuretijd ook tweemaal toe te slaan, waardoor het in 4-2 eindigde.

Rijnsburgse Boys – Jong Almere City 4-2 (1-0)
Goals: Dani van der Moot (2), Ilias Kariouh, Delano Asante