Katwijk is het nieuwe seizoen begonnen met een minimale uitoverwinning tegen ADO ‘20. De bezoekers creëerden – met name na rust – veel meer kansen, maar omdat slechts één van die kansen een doelpunt opleverde kon de thuisploeg tot de laatste seconde jagen op een punt. Katwijk, dat met vijf debutanten in de basis startte, hield echter stand en won voor het eerst een officiële wedstrijd op sportpark De Vlotter.

Een van die debutanten was Maurizio Brenna, hij speelde de eerste wedstrijd voor zijn nieuwe club tegen zijn oude club. Als de middenvelder het voor het zeggen had gehad, zou dit duel niet direct op de eerste speeldag gepland staan. “Nu ben ik direct mijn eerste ‘joker’ kwijt”, glimlachte hij na afloop van het duel.

“We begonnen wat moeizaam en slordig, waardoor ADO ‘20 een aantal keren gevaarlijk kon worden uit de counter”, blikt Brenna terug op de seizoensopener. Bij het eerste echt gevaarlijke moment halverwege de eerste helft bracht de paal nog redding na een inzet van Mikael Schilling. Tien minuten later onderscheidde een andere debutant, doelman Stan van Bladeren, zich met een aantal belangrijke reddingen.

Hoewel de beste kansen voor de thuisploeg waren, was het Katwijk dat over het algemeen de dominante ploeg was. Kort voor rust werd dat overwicht ook in de score uitgedrukt. Een lange ingooi van Joey Ravensbergen werd bij de eerste paal doorgekopt door Sietse Brandsma en vervolgens bij de tweede paal tot doelpunt gepromoveerd door Ruben Doesburg: 0-1.

Waar de start van de eerste helft het predicaat ‘moeizaam’ kreeg opgespeld, verdiende het spel van Katwijk direct na de thee het stempel ‘indrukwekkend’. De Krombewoners draaiden nadrukkelijk de duimschroeven aan en drukten ADO ‘20 ver terug op de eigen helft. Daarbij reeg de ploeg van Jasper Ketting de kansen aaneen. “We waren echt heel dominant in die periode”, vond Brenna.

Puntje van zijn stoel
De dominantie werd echter niet gecombineerd met doeltreffendheid, waardoor het duel tot het einde toe onnodig spannend bleef. “We hadden de wedstrijd inderdaad veel eerder kunnen en eigenlijk moeten beslissen.” In de slotfase zat de inmiddels gewisselde Brenna ook op het puntje van zijn stoel. “Op het moment dat zij de ballen richting onze zestien gingen pompen, leverde dat toch een aantal spannende en dreigende situaties op.”

De gelijkmaker bleef echter uit, waardoor Katwijk uiteindelijk met de drie punten aan de haal ging. “Dit soort wedstrijden moeten we in het vervolg van de competitie wel eerder gaan beslissen”, besloot Brenna met het trekken van de belangrijkste les uit deze openingswedstrijd.

Tekst: Henk Kasius
Foto’s: Sander van Duijn

Check ook: Ketting (Katwijk): ‘Doelpunten maken gaat wel lukken’