Voor FC Lisse-aanvoerder Rik Vermeulen zit het seizoen erop. De captain is door z’n rug gegaan en kan pas over drie a vier weken de training hervatten. Ook het meespelen van Roel de Goede komende zaterdag in de return tegen JVC Cuijk is nog een groot vraagteken. De linksback viel vorige week tegen Jong Sparta uit met een verrekte binnenband aan de knie. FC Lisse won het eerste duel in de nacompetitie met 0-2.

Met de blessures van Vermeulen en De Goede missen de geelhemden twee van hun sterkhouders in de nacompetitie voor lijfsbehoud in de Tweede Divisie. Ook spits Rowdy van der Putten viel woensdagavond tegen JVC Cuijk al vroeg uit met een enkelblessure. Of hij zaterdag kan spelen is eveneens onzeker.

,,Ik heb veel pijn gehad. Forceren gaat ook niet, want ik kan amper goed bewegen.”

Voor De Goede gloort er nog wel hoop. Woensdag bleef hij nog aan de kant. ,,Ik moet even kijken hoe het deze week gaat. Ik had nu sowieso niet gespeeld op kunstgras. Ik had in een noodgeval misschien tien minuten kunnen meedoen. We gaan het bekijken en misschien ben ik wel weer fit voor zaterdag. In ieder geval om op de bank te zitten. Anders richt ik me op de finaleronde.”

Langdurige blessures
Vermeulen is blij dat hij überhaupt kan lopen. ,,Ik heb veel pijn gehad. Forceren gaat ook niet, want ik kan amper goed bewegen. Het is balen dat ik niet kan spelen. In deze fase doe je er alles aan, maar dit gaat niet.”

Lisse kampt al het hele seizoen met een waslijst aan blessures. Naast de twee routiniers zijn ook Koen Fokkema en Boyd Stevens al langer uit de roulatie. Keeper Wesley Storm zit in de VS.

Foto: Hubert Habers

Lees ook: ‘Van den Oever licht toe: ,,Ik kon het niet maken”‘
REACTIES OP DIT ARTIKEL

BEDRIJF VAN DE MAAND

Programma & Uitslagen

Za. 14 dec.
HHC Hardenberg14.30Quick Boys
Noordwijk 14.30Jong FC Volendam
FC Lisse 14.30DVS'33
FC Rijnvogels 14.30Sportlust'46
SVC'0814.30Valken'68
Kagia14.30DSO
Te Werve 14.30Van Nispen (zat.)
FC Oegstgeest14.30VVSB (zat.)
Warmunda 14.30MMO
Spakenburg 15.00Rijnsburgse Boys
VVSB 15.30Harkemase Boys
Katwijk 15.30IJsselmeervogels
GOES18.00Ter Leede
Zo. 15 dec.
MSC14.00SJC
Concordia 14.00Hillegom
Oliveo 14.00Foreholte
Teylingen 14.00DOSR
Van Nispen (zon.) 14.00FC Aalsmeer