SJC heeft zich hersteld van de slechte competitie-opening. De Noordwijkers waren zaterdag op eigen terrein met 2-1 te sterk voor Scherpenzeel en pakten zo de eerste punten van het seizoen.

De ploeg van Marcel IJzendoorn trapte na een goede voorbereiding af met een 4-1-nederlaag bij Hollandia en was er dus veel aan gelegen om in de eerste thuiswedstrijd beter voor de dag te komen. SJC kende een prettige start en kwam na negen minuten aan de leiding: Tom Duindam werkte voorbereidend werk van Wesley Haasnoot af: 1-0.

Scherpenzeel liet zich ook niet onbetuigd en was dreigend via Olivier Pilon, oud-speler van Spakenburg en GVVV. De spits strafte in de 21e minuut een misverstand in de SJC-defensie af: 1-1.

Nieuwe voorsprong
SJC had zijn handen vol aan Scherpenzeel, maar kwam op slag van rust toch opnieuw op voorsprong.  Anour Benchellal was trefzeker na een corner: 2-1.

De drie goals voor de pauze kregen in de tweede helft geen vervolg. Voor beide teams volgde nog wel een grote kans, maar gescoord werd er niet meer.

SJC – Scherpenzeel 2-1 (2-1)
Goals: Tom Duindam, Anour Benchellal