Voor FC Rijnvogels en Ter Leede waren er zaterdag remises op vreemde bodem. De Katwijkers speelden met 0-0 gelijk bij OJC Rosmalen, terwijl voor de Sassenheimers een 3-3-gelijkspel bij Swift de uitkomst was.

De voorgaande duels van FC Rijnvogels leverden veel goals op: eerst werd met 6-1 gewonnen van Smitshoek en vervolgens met 2-3 bij Kloetinge. Ditmaal was er voor het team van Danny Hijzelendoorn opnieuw een verre uitwedstrijd. Het uitduel met OJC Rosmalen mocht een heuse topper heten: ook de Brabanders hadden hun eerste twee duels gewonnen.

In Rosmalen waren de grootste kansen in de tweede helft voor FC Rijnvogels, al moest goalie Pim van der Plas zich ook nog onderscheiden. Goals bleven echter uit.

Uitwedstrijd in Amsterdam
Vierdedivisonist Ter Leede ging na de ongelukkige seizoensouverture (1-2 tegen HSV De Zuidvogels) op bezoek in Amsterdam. Gastheer Swift maakte al snel 1-0, maar de ploeg van Martijn Lagendijk poetste die achterstand door twee goals van Sieb Rutgers weg.

Veel venijn zat er in de staart van de eerste helft. Swift maakte gelijk via oud-Katwijk-spits Jan-Willem Tesselaar, waarna Steven Wajer de bezoekers in de 44e minuut hernieuwd aan de leiding zette: 2-3.

In de tweede helft was het lang wachten op goals, maar twaalf minuten voor tijd bracht Rijk Siemerink Swift naast Ter Leede

OJC Rosmalen – FC Rijnvogels 0-0

Swift – Ter Leede 3-3 (2-3)
Goals: Sieb Rutgers (2), Steven Wajer