Na een week waarin het woord “ketchupfles” het meest werd gebruikt en trainer Jasper Ketting zich het meest concentreerde op de aanval van Katwijk, wisten de oranjehemden op overtuigende wijze Barendrecht met een 4-1-nederlaag naar huis te sturen. De openingstreffer zorgde vooral voor opluchting, maar naarmate de score opliep kwam er ook steeds meer spelvreugde in de thuisploeg. “Dit zat eraan te komen”, vond Matthijs Hardijk, die de tweede Katwijkse treffer voor zijn rekening nam.

“Het was inderdaad mijn eerste balcontact”, vertelde Hardijk na afloop, De buitenspeler verving na een goed half uur spelen spits Sietse Brandsma. Een minuut later al was Hardijk de gevierde man, nadat hij de Katwijkse voorsprong had verdubbeld.

“Maurizio Brenna kon mij op links wegsturen, maar toen hij dat niet deed baalde ik wel even. Ik ben echter wel doorgelopen, omdat ik wist dat Ruben Doesburg een goede voorzet in de benen heeft. Uiteindelijk hoefde ik er alleen maar tegenaan te lopen”, beschreef hij zijn treffer.

Promovendus Barendrecht had tót de wedstrijd op de Krom het volle pond gehaald uit de eerste drie wedstrijden en was ook in Katwijk niet van plan zich te verstoppen. Dat leverde binnen de minuut al een vrije trap op een interessante plek op. Bram de Bruin mikte de bal net over het doel van Stan van Bladeren.

Panklare voorzet
De bezoekers probeerden daarna om hoog druk te zetten en het Katwijk moeilijk te maken, maar de Krombewoners waren geduldig en zuinig in balbezit, waardoor ze onder die druk uit wisten te voetballen en langzaam maar zeker de wedstrijd gingen dicteren. Dat leverde na een goed kwartier de opluchtende eerste treffer op. Brandsma werd op links gevonden door Joey Ravenbergen en stelde met een panklare voorzet Bart Sinteur in staat om Katwijk op 1-0 te zetten.

Twintig minuten later zorgde Hardijk voor de 2-0 en kort na rust bracht Brenna met een lage voorzet Mohammed Tahiri in stelling voor Katwijks derde treffer. Die laatste goal bracht de glimlach en de spelvreugde in het elftal van Ketting. Toch sloop er ook wat nonchalance in de thuisploeg, waardoor Barendrecht na een uur spelen iets terug kon doen. Aness Serghini zette de 3-1 op het bord na een scherpe voorzet van Brent Vugts.

Katwijk nam de wake-up-call ter harte en nam direct na de tegengoal het heft weer stevig in handen. Dat leverde naast de bevrijdende 4-1 van Levi Bouwense twaalf minuten voor tijd nog een handvol kansen op. Dit keer zorgden die gemiste mogelijkheden niet voor puntenverlies.

‘Goede kant van de medaille’
“Vandaag lukte het ons ondanks die domme tegentreffer om de wedstrijd vroegtijdig ‘dood’ te maken”, zei Hardijk. “Dit zat eraan te komen, maar het is lekker om nu aan de goede kant van de medaille te staan.”

De aanvaller vond verder dat de overwinning niet alleen voor opluchting, spelvreugde en drie punten had gezorgd. “Volgende week gaan we vol vertrouwen richting Bunschoten voor de topper tegen Spakenburg”, besloot hij.

Na afloop sprak verslaggever Henk Kasius ook met trainer Jasper Ketting. Beluister dat audio-interview hieronder:

Tekst: Henk Kasius

Check ook: Brandsma kent de ketchupflestheorie: ‘Die moeten we gauw open breken’