MMO uit Hoogmade vormde voor Teylingen het laatste obstakel om het jaar 2014 goed af te sluiten. Dat lukte, er werd met de kleinst mogelijke marge gewonnen: 0-1. Matchwinner werd Mark van der Vlugt. Dankzij diens goal een kwartier voor tijd liep de club uit Sassenheim drie punten in op nummer twee Van Nispen.

De middenvelder komt steeds beter in vorm en was tevreden met de overwinning. ,,Het was ontzettend lastig vandaag op dit slechte veld met veel wind. Desondanks hebben we verdiend gewonnen, omdat wij meer kansen gecreëerd hebben dan MMO.”

De overwinning kreeg gestalte in de 73e minuut toen invaller Gerben Laarman de bal op de achterlijn goed voorgaf aan Van der Vlugt, die vervolgens koel bleef en met links afrondde. ,,We staan er prima voor. Van Nispen naderen we tot op twee punten en na de winterstop spelen we direct thuis tegen ze. Bij winst staan we tweede en vervolgens moeten we de basis leggen om via de nacompetitie weer naar de Tweede Klasse te gaan.”

Met deze woorden sloot de spelmaker af. Teylingen heeft een goede eerste competitiehelft achter de rug. Hillegom is ongenaakbaar, Teylingen moet de tweede plaats zien te bewerkstelligen in 3A.

POPULAIRE BERICHTEN