Tweedeklasser Foreholte is voor de vierde opeenvolgende wedstrijd zonder overwinning gebleven. De ploeg van coach Kees Zethof (zie foto) moest ditmaal de punten aan Excelsior ’20 laten. In Voorhout werd het 1-2.

Net als vorige week tegen Concordia moest Foreholte met klein verschil het hoofd buigen voor een hoog genoteerde ploeg. De thuisploeg nam via Rick Grondel nog wel de leiding, maar nog voor rust kwamen de Schiedammers langszij. In de tweede helft scoorde Excelsior ’20 opnieuw: 1-2. Foreholte wist vervolgens niet meer terug te komen. ,,Ik denk dat Excelsior heel gelukkig mag zijn met deze zege, want het was een gelijkopgaande wedstrijd”, baalde Zethof.

Foreholte werd op de ranglijst gepasseerd door GDA en staat nu elfde, een plek die aan het einde van het seizoen het spelen van promotie/degradatiewedstrijden verplicht. Foreholte sluit volgende week de eerste seizoenhelft af met een uitwedstrijd bij koploper Delft.

Een klasse lager handhaafde de zondagtak van FC Lisse zich aan kop door een 2-0 thuiszege op Stompwijk ’92. De ploeg van coach Laurens van der Voort deed zodoende prima zaken, aangezien de topper tussen Den Hoorn en Meerburg onbeslist eindigde: 1-1. Lisse staat daardoor nu drie punten los.