Nog één keer wil Max Oostenrijk een poging doen. Nog één keer met die gekwelde knie voetballen op een lekker niveau. Raakt Oostenrijk nog een keer zwaar geblesseerd aan het gewricht, dan stopt hij met voetballen. Iets wat de artsen in de zomer al adviseerden toen ze de aanvaller van Van Nispen opereerden aan zijn knie. Oostenrijk besloot anders en ging vol voor zijn revalidatieproces. ,,Ik snap het wel, die artsen zijn voorzichtig, maar ik wilde er nog één keer vol voor gaan.

De 22-jarige Zilker werd afgelopen zomer geopereerd aan zijn knie, waar het kraakbeen van kapot was. De artsen zeiden dat Oostenrijk sowieso een jaar niet kon voetballen en maar beter helemaal kon stoppen met zijn geliefde spelletje, Eerder dan verwacht stond Max Oostenrijk zondag aan de aftrap van de wedstrijd Van Nispen – Alkmania.

,,Je kan zelf wel invullen hoe ik me toen voelde”, vertelt Oostenrijk. ,,Geweldig natuurlijk. Daar doe je het voor”, blikt Oostenrijk terug op afgelopen zondag. De club uit De Zilk verloor de wedstrijd wel (3-5), maar zag Oostenrijk op het wedstrijdformulier staan als doelpuntenmaker. ,,De goal viel op een goed moment, het was de aansluitingstreffer. Ik dacht verder na de goal niet aan mijn revalidatieproces. Ik zat teveel in de wedstrijd. Helaas kregen we vrij snel daarna alweer een tegengoal.”

Hoe slecht de wedstrijd van zondag ook afliep, het revalidatieproces was wel een succesverhaal. Oostenrijk besloot vol voor het herstel te gaan en zat wekelijks twee tot drie keer bij de fysiotherapeut. Hij liep daarom een paar maanden voor op schema. Dit tot vreugde bij hemzelf en zijn begeleider. ,,Zij heeft uitstekend voor mij gezorgd”, complimenteert Oostenrijk zijn fysiotherapeut Carla Meiland.

Afzien

,,Toch was het afzien aan het begin. Niet alleen het revalideren, maar ook het kijken bij je team. Ik wilde zelf op het veld staan. Maar voor ik het wist stond ik er zondag al weer op. Dat is toch sneller gegaan dan ik had verwacht. De trainer vroeg me donderdag of ik kon spelen. Ik heb toen gezegd dat ik de laatste test bij de fysiotherapeut wilde afwachten. Die gaf zaterdag groen licht. Maar dat ik gelijk minuten zou maken had ik niet verwacht. Ik moet wel zeggen dat ik me maandag een oude man voelde. Ik had zo veel spierpijn, niet normaal. Maar de knie houdt het goed.”

Nu Oostenrijk eindelijk weer kan voetballen gaat het vizier dan ook op de toekomst. Een terugkeer bij zijn oude club VVSB sluit de aanvaller uit. ,,Dat komt omdat ik het bij Van Nispen prima naar mijn zin heb en we op een aardig niveau voetballen. Maar ik denk niet dat ik vanwege mijn knie en mijn werk nog voor mijn kansen kan gaan bij VVSB.”

Van Nispen verloor zondag tegen de nummer twaalf, terwijl het zelf derde staat. Een plek die recht doet aan de kwaliteit van de selectie volgens de aanvaller. ,,Zondag was het niet best, maar we missen zoveel basisspelers. Als iedereen fit is horen we ook gewoon in die top drie thuis. We hebben een leuke groep met gezellige gasten. Nu eerst maar eens een goed einde van het seizoen draaien en blessurevrij blijven.”

Tekst: Frank Venema

Foto: Ron van der Linden

POPULAIRE BERICHTEN