,,Dit was heel duidelijk een wedstrijd met twee gezichten”, begon sluitpost Wessel Zonjee na afloop van de met 4-5 gewonnen wedstrijd tegen Altior. De Sassenheimers wisten ternauwernood puntenverlies te voorkomen.

,,Aanvallend waren we zeer sterk vandaag, maar verdedigend lieten we veel steken vallen helaas. De rollen waren wat dat betreft omgedraaid ten opzichte van de weken ervoor. Toen was het verdedigend ruim voldoende, maar aanvallend niet goed”, vervolgde Zonjee. Teylingen nam snel en verdiend de leiding in Ter Aar dankzij Dorus van der Voort en kort daarna scoorde gelegenheidsspits Dirk Zwetsloot.

Dat het aanvallend liep bij Teylingen mocht voor een groot gedeelte op het conto geschreven worden van Zwetsloot. Hij sleurde, was aanspeelbaar, had diepgang, speelde tussen de linies en bleek daarnaast ook nog over een eigenschap te beschikken die aan die positie gekoppeld is, namelijk scoren. Dat deed hij in de tweede helft nogmaals, de 2-3. Mouter is zoekende op de nummer negen positie, wat dat betreft heeft Zwetsloot zijn visitekaartje afgegeven. Voor de thee profiteerde Altior van twee fouten van Teylingen, wat leidde tot een 2-2 ruststand.

Van geluk spreken
Nadat het 3-3 was geworden, mocht de titelkandidaat van geluk spreken dat Altior tot tweemaal toe niet op voorsprong kwam. Zonjee zelf bracht knap redding en bleek wederom belangrijk te zijn voor zijn ploeg. In de slotfase was het sterkhouder Hulsbosch en de goed ingevallen Safi met ieder een goal en een assist die de wedstrijd in het slot gooiden. De 4-5 in blessuretijd was voor de statistieken.

,,De eerste 35 minuten speelden we goed positiespel, maar daarna zakten we helaas ver weg. Zwetsloot speelde erg goed vandaag en het was lekker dat Safi goed inviel en Hulsbosch zoals elke week belangrijk is voor ons”, besloot de doelman zijn relaas.

Teylingen overtuigt nog niet, maar met zeven uit drie mag er gesproken worden van een goede competitiestart. Alleen Alphen heeft de volle buit uit drie wedstrijden. Met nog 25 wedstrijden op de rol is de twee punten achterstand goed te overzien. De komende drie weken kan Teylingen een goede serie neerzetten met aanstaande zondag Nicolaas Boys thuis en daarna ASC en UDO op het programma.

Tekst: Koen van der Vlugt