SJC beleefde al een goede generale repetitie vorige week met winst op Voorschoten ’97 in een oefenduel. Die goede lijn trok de ploeg van Kees Zethof door tijdens de hervatting van de competitie. De zwartwitten wonnen het lastige duel met TAC ’90 overtuigend met 5-2. David Verweij was verantwoordelijk voor drie van de vijf treffers. SJC zag de concurrentie punten verspelen staat zodoende steviger op de derde plaats.

,,Toch was het geen hele goede wedstrijd”, stelt Verweij. ,,We hadden het vooral voor rust lastig met TAC ’90. Zij beschikken over een goed voetballende ploeg en met name na de gelijkmaker waren we de regie even kwijt.”

SJC dacht al na een minuut op voorsprong te komen. Verweij zag zijn doelpunt echter afgekeurd worden door een overtreding. ,,Maar ik weet nu nog niet wat de scheidsrechter precies dacht te zien.” De openingstreffer viel alsnog. Na dik een kwartier kopte Verweij de bal achter de TAC-doelman.

Toen brak de fase aan dat de thuisploeg het spoor even bijster was. De bezoekers kwamen eerst op gelijke hoogte en vervolgens drukte de ploeg uit Den Haag de formatie van Zethof steeds meer naar achteren. ,,Dat had ook anders af kunnen lopen, maar gelukkig kwamen we die fase zonder kleerscheuren door.”

De rust werd vervolgens benut om orde op zaken te stellen. ,,We zeiden tegen elkaar dat we volle bak moesten geven en dat wij voetballend beter kunnen. Uiteindelijk leverde een verandering van speelwijze de drie punten op. Het positiespel werd ingeruild voor een meer opportunistische speelwijze. ,,Wij hebben sterke koppers en zij waren een stuk kleiner. Dus gingen we meer de lang bal spelen.”

Tot minuut zeventig leverde dat nog niet het gewenste resultaat op. Maar daarna was het binnen acht minuten drie keer prijs. Verweij opnieuw met een kopbal, Jordy Groot uit een strafschop, Verweij met een rebound na een kopbal op de paal en later nog Benji Broekhof tilden de score naar 5-1. ,,Het pakte goed uit. We gaven niks meer weg, en hoewel we zelf ook niet veel creëerden, ging het toch vrij makkelijk. We wisten beter de juiste mensen te bereiken en omdat het middenveld vrij druk was, besloten we om dat gedeelte over te slaan.”

De drie punten betekenen dat de Noordwijkers het gat met nummer twee FC Boshuizen verkleinen tot acht punten en dat de kloof met nummer vier VOC nu drie punten is. Volgende week zou het duel met SVDPW worden gespeeld, maar die ploeg is uit de competitie genomen en dus heeft SJC een weekeinde vrij. Veel gevolgen voor de stand heeft de beslissing niet. Bijna alle ploegen om SJC heen wisten, net zoals SJC, te winnen van de laagvlieger.

Voor Verweij had een vrij weekend niet gehoeven. ,,Ik denk dat we komende week en volgende week nog wel een oefenduel zullen spelen. Het weekeinde zal vrij zijn omdat alle ploegen zelf moeten spelen, maar goed voor het ritme is het niet. Aan de andere kant; nu kunnen we wel twee weken genieten van de drie punten.”

POPULAIRE BERICHTEN