Katwijk overweegt volgend seizoen zijn thuiswedstrijden om 17.00 uur te gaan spelen. De oranjehemden onderzoeken momenteel of daar draagvlak voor is binnen de club, laat Katwijk bij monde van technisch manager Cees Bruinink aan VIDB weten. ,,We willen de fans ook een stukje regelmaat bieden.”

Aanleiding voor Katwijk om zich te beraden over het aanvangstijdstip van thuiswedsrijden is de komst van de Tweede Divisie, waarvoor de Krombewoners zich vrijwel zeker gaan plaatsen. ,,Volgend seizoen is het zo dat we tegen zondagclubs om 18.00 uur moeten aftrappen”, vertelt Bruinink. ,,Die kunnen we, denk ik, wel zover krijgen om een uurtje eerder te beginnen. Wellicht dat we tegen zaterdagclubs ook om 17.00 uur zullen gaan spelen. Anders is het de ene keer 14.30, de volgende keer 17.00 en dan weer 18.00. Dat is verwarrend.”

Positief
Volgens Bruinink staan veel mensen op de Krom niet onwelwillend tegen het idee. ,,We zijn de mogelijkheid serieus aan het onderzoeken en hebben al veel mensen gesproken. De reacties zijn eigenlijk zeer positief.”

Een ander argument is dat een later aanvangstijdstip meer publiek zou kunnen trekken. Fans die een half 3-wedstrijd hebben bezocht zouden daarna op de Krom kunnen aansluiten. Daarnaast is om 17.00 vrijwel de hele vereniging uitgespeeld. ,,Katwijk is een grote club, met veel vrijwilligers. Het is ook zo dat veel jongens nog zelf voetballen. Maar bij beslissende wedstrijden zie je dat het halve dorp uitloopt.”

Foto: Aad de Winter/www.bobkat.nl

KBM-groep-logo

POPULAIRE BERICHTEN