Valken ’68 verloor uiteindelijk met 0-1 van koploper Nootdorp. Een wedstrijd waar de honden geen boord van lustten. Trainer van de club uit Valkenburg, Arie van Duijn, was na afloop heel duidelijk. ,,Het was een draak van een wedstrijd.  Ik heb weinig positiefs gezien.¨

Na zeven minuten was de eindstand al bepaald. Keeper Erwin van der Nagel kwam te snel zijn doel uit waarna de spits van Nootdorp, Jeffrey Flohrslim het leder over de verbouwereerde keeper wipte. Het was een van de weinige hoogtepunten uit de eerste helft, die vooral mak verliep.

_MOM5193                                            Valkenburger Arjan Haasnoot zet druk op de bal

,,Je weet dat je tegen Nootdorp niet op achterstand moet komen¨, startte Van Duijn zijn betoog vlak na de wedstrijd. ,,Dan is het nog moeilijker om van ze te winnen. Ze hebben pas achttien tegendoelpunten. Dus de verdediging is solide.”

..Maar als ik puur naar Nootdorp als tegenstander kijk, dan denk ik niet aan een koploper¨, gaat Van Duijn verder. ,,Ik heb veel sterkere ploegen gezien in deze afdeling. Nootdorp is voor mij het vijfde team in deze competitie.¨

Schwalbes
Nootdorp maakte op ’t Duyfrak weinig indruk en liet zich vooral gelden met schwalbes en ‘fakeblessures’. Voetballend kwamen de bezoekers na de 0-1 amper in de buurt van het doel van Van der Nagel. Het was voor de gasten vooral overleven na het vroege doelpunt,

Een gelijkspel was uiteindelijk terecht geweest. Toch was Van Duijn achteraf realistisch. ,,Het is gewoon een kwaliteit dat een ploeg na een doelpunt de wedstrijd kan bevriezen. Dat heeft Nootdorp heel goed gedaan, Daar moet je ook bij stilstaan.¨

_MOM5229                               Het spel lag veelvuldig stil, waardoor de wedstrijd niet op gang kwam

Daarmee doelde de coach indirect op zijn team dat geen vuist konden maken. In heel de wedstrijd konden maar een handvol kansen genoteerd worden, waarvan er twee voor Valken waren, De ploeg kon veel tot de zestien, maar daarna sloopte de muur van Nootdorp de mannen uit de gemeente Katwijk.

De wedstrijd was verder vooral een wanvertoning. Vooral de lijstaanvoerder maakte zich belachelijk door cabaret dat zelfs in de Spaanse competitie niet voor vol wordt aangezien. Valken wist zich echter geen raad met de toneelspelers uit Nootdorp. De vele opstootjes gedurende de tweede helft waren hiervan het voorbeeld. Dat uiteindelijk de scheidsrechter elf (!) minuten blessuretijd erbij telde, zei genoeg,

Moeilijke weken komen eraan voor Valken. De selectie voor volgend jaar is meer dan Eerste Klasse-waardig. Maar dan moet de ploeg zich wel op dat niveau handhaven. Van Duijn denkt wel dat het goed komt. ,,De discutabele weken waren al aangebroken voordat ik kwam, Ik zit er dus middenin, We moeten punten gaan pakken om ons te handhaven. Ik heb het gevoel dat dat gaat lukken.¨

Valken ’68 – Nootdorp 0-1 (0-1) 7. Flohr 0-1.

Valken ’68: Van der Nagel, Van Duijn, Heemskerk, A. Haasnoot, J. Haasnoot, De Ridder, Van Klaveren (82. Van der Toorn), De Mooy, Van Delft, Kuyt (´68 Van Rijn), Boonstoppel (90. Vooijs)

Foto’s: Saam de Mooij