Katwijk heeft flinke maatregelen genomen naar aanleiding van de wedstrijd Katwijk – Spakenburg. Dat meldt voorzitter Mart Vergouwen op de eigen website. Tijdens de wedstrijd op 10 december tussen de twee ploegen uit de Tweede Divisie liep het naast het veld uit de hand toen de twee supportersgroepen elkaar tegen kwamen.

Het bestuur heeft besloten om de personen die zich toen hebben misdragen een zogenoemde ‘sanctioneringsbrief’ te sturen. De verdachten die deze brief hebben ontvangen wordt de toegang tot sportpark De Krom ontzegd. Katwijk zegt de personen duidelijk herkenbaar in beeld te hebben.

De club is nog steeds bang dat de KNVB, op basis van reportages en camerabeelden, Katwijk zelf ook nog gaat bestraffen, op welke wijze dan ook. De nummer twee van de Tweede Divisie steekt ook de hand in eigen boezem en heeft binnen de vereniging acties op touw gezet om een herhaling van 10 december te voorkomen. Zo zal de expertise van de politie eerder worden gebruikt, krijgen stewards training in ‘crowd management’ en wordt er directer en actiever over gegaan op preventieve acties.

Katwijk vraagt ook Spakenburg nogmaals om actie te ondernemen tegen de supporters van hun kamp die betrokken waren bij het incident rondom de wedstrijd.

Foto: Orange Pictures

POPULAIRE BERICHTEN