Ter Leede speelde afgelopen dinsdag een geweldige wedstrijd tegen Staphorst en bereikte verdiend de finale in de nacompetitie. Daarvoor moest het wel een 2-0 achterstand goed maken tegen de Staphorsters. Die missie slaagde, want het werd een wedstrijd met een gouden randje. Waar het mis ging tegen Argon in de competitie krijgt Ter Leede een tweede kans tegen ODIN’59. Aanstaande zaterdag is de eerste wedstrijd in de tweeluik op de Roodemolen.

Eén van de smaakmakers bij de roodgelen was ongetwijfeld Oussama Siali. De tweebenige middenvelder scoorde twee zeer belangrijke doelpunten. Vooral de tweede goal van Siali was van eminent belang in de laatste minuut. Siali voorkwam zo een verlenging waar niemand op zat te wachten. Behalve dan de toeschouwers want die werden volop verwend in deze wedstrijd.

Vooral de laatste twintig minuten was het ongemeen spannend wie er aan het langste eind zou trekken toen Staphorst eindelijk los kwam toen het op een 2-0 achterstand was gekomen. Waar vijf minuten voor het eindsignaal Staphorst-speler Martijn Brakke verzuimde Ter Leede in rouw te dompelen, was het iets later Siali die de vreugdedans inzette.

Geen zin in verlenging
,,Ik wil niet van de toren blazen, maar ik had helemaal geen zin in een verlenging. Onze trainer had in de rust aangegeven om op dezelfde voet door te gaan. De goal moest een keer gaan vallen had hij meerdere malen gezegd. Tempo proberen zo hoog mogelijk te houden en kansen blijven creëren. Na de wedstrijd complimenteerde hij het team omdat we karakter hadden getoond. We hadden een goede wedstrijd afgeleverd. Dat vond ik ook, haha.”

Siali vond het daarom een geheel verdiende overwinning. ,,We hebben het grootste gedeelte van de wedstrijd gedomineerd. Na de 2-0 kon het twee kanten op in de eindfase. Dat wij hier winnen hebben we zelf afgedwongen. Natuurlijk had het ook zomaar in ons nadeel kunnen aflopen, maar dat is nu niet meer aan de orde. In de tweede helft hadden we eigenlijk al twee goals moeten maken gezien de vele kansen. Misschien heeft het wel zo moeten lopen. Ik heb een heerlijke wedstrijd gespeeld en voel me weer topfit. Als je dan ook nog eens het verschil kan maken is dat helemaal top.”

Juiste moment
,,In de wedstrijd heb ik een paar keer aangegeven de rust te behouden. Het ging soms te gehaast. De twee goals vallen eigenlijk op het juiste moment vlak achter elkaar. We zijn toen met veel energie voor de derde goal gegaan. We krijgen nu een tweede kans om alsnog te promoveren. Ik ken ODIN niet, maar hoor dat het een voetballende ploeg is. Dat is mooi want wij willen altijd voetballen. Eén ding weet ik zeker en dat is dat wij volle bak gaan zaterdag.”