"banner

SV Hillegom was zondagmiddag dicht bij een stunt tegen koploper Fortuna Wormerveer. Na een kwartier spelen stond de ploeg van trainer Arend Jan Kranenburg met 0-2 voor. Echter wisten de Hillegommers, zoals vaker dit seizoen, de voorsprong niet over de streep te trekken (2-2).

Een van de doelpuntenmakers aan Hillegomse zijde, Jasper van Trigt, bleef na afloop dan ook met een dubbel gevoel achter. De hekkensluiter slaagde erin om een goed resultaat weg te slepen uit Wormerveer, maar liet tegelijkertijd ook een kans liggen op de volle buit. ,,Als je met 2-0 voor staat, dan kan je wel zeggen dat het een dubbel gevoel is, ja”, aldus Van Trigt over het mislopen van de overwinning. ,,Van tevoren teken je natuurlijk voor een punt bij de koploper, maar het is uiteindelijk wel balen dat je die voorsprong niet kan vasthouden.”

Bliksemstart
Nadat de thuisploeg in de beginfase aandrong, was het Hillegom dat de voorsprong nam. Een goede voorzet van Mitchell van der Paard werd bij de tweede paal met het hoofd binnen geknikt door Van Trigt: 0-1. Twee minuten later was het de aangever, Van der Paard, die ook met een kopbal wist te scoren: 0-2.

Mitchell van der Paard knikt de 0-2 binnen.

,,Kort voor rust kregen we een makkelijk gegeven penalty tegen. Vanuit hun oogpunt is het lekkerder om met 1-2 de rust in te gaan, dan met 0-2. In de tweede helft gingen zij gelijk één-op-één spelen. Dat konden ze ook heel goed moet ik zeggen. Het is natuurlijk ook een goede ploeg. Daardoor moesten wij helaas heel veel verdedigen”, vertelde de eerste doelpuntenmaker.

In het tweede bedrijf had Fortuna Wormerveer de overhand. Gelijkmaker viel een kwartier voor tijd, waarna Hillegom een slotoffensief wist te overleven en zo een punt over de streep trok. ,,Als je bij de koploper een punt haalt, dan kan je dat tegen iedereen. Dit is mentaal voor ons natuurlijk heel goed. Dit moet zelfvertrouwen geven voor de aankomende wedstrijden. De laatste weken viel de bal elke keer verkeerd. Vandaag viel die in ieder geval de goede kant op.”

Beloning
Dat Van Trigt scoort is lekker voor het zelfvertrouwen. In de beginfase van de competitie stond zijn naam meestal op het startformulier, maar daarna verdween hij van het papiertje. De laatste weken is de aanvalsleider weer steevast in de basisopstelling te vinden.

,,Eigenlijk is dat een beetje samenloop van omstandigheden. Ik was er een paar keer niet bij vanwege een blessure of vakantie. Als ik er dan weer was, dan had een ander het weer goed gedaan. Ik denk dat ik het vorige week tegen Hoofddorp ook al aardig invulde. Voor een spits is het dan lekker dat je vandaag dan een doelpunt maakt.”

Van Trigt geeft ook toe dat het behaalde punt tegen Fortuna Wormerveer voor een stimulans moet zorgen. Kranenburg en zijn mannen kregen de afgelopen wedstrijden tegen directe concurrenten om degradatie een paar tikken te verwerken. Ditmaal waren er redenen genoeg om eens na afloop te glimlachen.

Foto’s: Dirk van der Reep