Het seizoen van Valken’68 lijkt als een nachtkaars uit te doven. De ploeg van Arie van Duijn verloor met 3-2 op bezoek bij DSO. Volgens Erwin van der Nagel, de doelman van de Valkenburgers, was de arbiter van dienst daar mede schuldig aan.

,,Ik geef niet snel af op scheidsrechters, maar vandaag was de rol van hem wel groot”, begon Van der Nagel over de verliespartij in Benthuizen. ,,Mark van der Plas ging het duel aan met een aanvaller van DSO en de scheidsrechter floot. Wij dachten in eerste instantie dat hij aan ons een vrije trap gaf, maar toen wees die naar de stip. Daarna hebben we een partij zitten schelden en waren we uit onze concentratie. We liepen daardoor achter de feiten aan.”

In de spiegel kijken
Toch is de doelman van de geel-roden zelfkritisch op zijn ploeg. Valken slaagde er niet in om een hoog baltempo te hanteren en liep daardoor tegen zichzelf aan. De eerste en beste uitbraak leidde uiteindelijk tot de strafschopsituatie. De thuisploeg sprong goed om met het buitenkansje en nam de leiding: 1-0. De bezoekers moesten daardoor in de achtervolging.

,,Daarvoor waren we heer en meester en creëerden we een aantal goede kansen. Ik denk dat ik vier of vijf honderd procent kansen heb gezien. We moeten gewoon een goal maken, want dan is er niks aan de hand. Door die penalty waren we het even een paar minuten kwijt en daarom werd het zelfs 2-0.”

Jaap van der Plas probeert zijn directe tegenstander uit te kappen

DSO vergrootte de voorsprong via een vrije trap. Van der Nagel zag het leer hard in de bovenhoek vliegen. Desondanks wisten Van Duijn en zijn mannen de rug te rechten. Sven Boonstoppel bracht de spanning terug in de wedstrijd. De aanvaller kon naar binnen snijden en raak schieten: 2-1. Even later was diezelfde Boonstoppel belangrijk bij de gelijkmaker.

,,Het is gewoon pijnlijk dat we op zo’n manier moeten afhaken.”

Jaco van der Bent was uiteindelijk het eindstation van de aanval. Boonstoppel kreeg de bal voor en Van der Bent schoot raak: 2-2. De spanning was terug in de wedstrijd en Valken’68 ging op zoek naar de overwinning. Dat was broodnodig aangezien concurrenten Die Haghe en UVS hun wedstrijden hadden gewonnen.

Niets
,,Daarna moesten we alles of niets spelen”, ging Van der Nagel verder over het slot van de wedstrijd. ,,Zij kwamen nog met tien man te staan en wij gingen daarom nog meer risico’s nemen. Uiteindelijk kregen we nog een penalty tegen en ik moet eerlijk zeggen, dat die terecht was. Zij maakten 3-2 en daarna was het klaar.”

Door de nederlaag haakt de ploeg van Van Duijn af in de titelrace. Promotie naar de Eerste Klasse wordt een moeilijk verhaal. ,,Het zou via-via nog kunnen, maar dat is allemaal erg ver weg. Dat maakt me op dit moment ook niet uit. Het is gewoon pijnlijk dat we op zo’n manier moeten afhaken. Een periode pakken zal een lastig verhaal worden.”

,,De manier waarop is zuur. Door een dwaling van de scheids raakten we het kwijt. Zelfs de tegenstander vond het bizar dat ze die eerste penalty tegen kregen. Ik geloof echt wel dat die man zijn best deed. Ik denk dat die vandaag (zaterdag, red.) zijn dag niet had. We moeten ook naar onszelf kijken. We hadden het al eerder kunnen beslissen.”

Foto’s: Saam de Mooij

Lees ook: ‘Jozic vertrekt met glimlach uit Hardenberg na driepunter: ,,Binnen twee uur thuis”‘

POPULAIRE BERICHTEN