width=

,,Met de rijstijl van Cees zijn we binnen twee uur thuis. Met de bus duurt het drie-en-een-half uur”, lachte VVSB-aanvoerder Vladimir Jozic. Vanwege zijn hoogzwangere vriendin, reed de captain mee met verzorger Cees Damen, in plaats van de spelersbus. Met drie punten op zak. Jozic zette in het verre Hardenberg zijn ploeg op goede spoor. Mede dankzij zijn openingsgoal won VVSB met 1-2 bij HHC. 

,,En dat was lang geleden, man”, reageerde Jozic opgelucht. De Noordwijkerhouters kenden in april een matige reeks. De laatste driepunter was alweer half maart, toen VVSB – nog onterecht ook – won bij IJsselmeervogels. Daarmee begon de reeks van VVSB te lijken op die van vorig jaar, toen het in de laatste negen duels van de competitie maar één keer wist te winnen.

,,Er was nu geen paniek in het team, maar we wilden dat scenario van vorig jaar voorkomen. Dan speelt het geen rol dat het mijn laatste wedstrijden zijn, dat geldt natuurlijk voor iedereen. Ook voor de jongens die er vorig jaar nog niet bij waren.”

,,Mijn besluit om te stoppen maakte ik rond de winterstop. Toen waren er nog bijna twintig wedstrijden te gaan.”

In Hardenberg ging het niet makkelijk voor de Noordwijkerhouters. VVSB kwam wel relatief snel op voorsprong dankzij een vrije trap op randje zestien, die hard werd binnengeschoten door Jozic. Daarna trok de thuisploeg het duel naar zich toe zonder in de eerste helft zonder echt grote kansen te creëren.

Onder druk
Na rust trok HHC Hardenberg de riemen nog wat strakker aan. ,,We kwamen flink onder druk te staan”, vond Jozic. ,,De hele tweede helft hebben we rond de eigen zestien gestaan. Het middenveld stond ook veel te dicht tegen de laatste linie aan. Maar uiteindelijk maakten we wel zelf de 0-2, na een goede interceptie van Richelo Fecunda.”

Een minuut later kreeg VVSB nog een tegentreffer om de oren, die ze uiteindelijk dus niet fataal werd. ,,Weer uit een corner. Dat is wel matig. Daarna weet je dat ze nog gaan drukken voor de gelijkmaker. Er kwamen ook nog eens zes minuten bij. Maar we hebben stand kunnen houden.”

,,Zo’n wedstrijd als volgende week, Katwijk-uit, is dan wel speciaal.”

En dus reed Jozic voor het de laatste keer weg bij Hardenberg, met drie punten in z’n voetbaltas. Langzaam maar zeker komt ook bij de captain van VVSB het besef dat hij met zijn afscheidsrondje bezig is op de Nederlandse amateurvelden. ,,Steeds vaker, ja. Mijn besluit om te stoppen maakte ik rond de winterstop. Toen waren er nog bijna twintig wedstrijden te gaan. Nu zijn het er nog maar een stuk of vijf.”

Zaterdag 3
Met de huidige zevende plek op de ranglijst is het seizoen sportief gezien al een tijdje afgelopen. Daarom kan Jozic ook ‘gewoon genieten’ van de laatste duels in het shirt van VVSB. ,,Zo’n wedstrijd als volgende week, Katwijk-uit, is dan wel speciaal.” Als het eind mei is, zal de aanvoerder even de focus buiten het voetbal leggen.

,,We krijgen natuurlijk een kleine. Het zal wel even wennen worden om niet meer elke zaterdag op dat veld te staan. Er is nog wel een vriendenteam van VVSB dat mij graag ook ziet komen. Zaterdag 3, waar Bas Ruigrok ook in zit. Ik heb gezegd dat ik een keer aansluit als ik het gevoel heb dat het weer kan. Maar eerst even niet…”

HHC Hardenberg – VVSB 1-2 (0-1) 11. Jozic 0-1, 82. Bekooij 0-2, 84. Werkman 1-2.

VVSB: Valk, Van der Slot (68. Fecunda), Zwart, Verlaan, Vijlbrief, Theuns, Jozic, De Rijk, Van der Wilden (79. Pauw), Koopman (81. El Osrouti), Bekooij

Foto: Orange Pictures

Lees ook: ‘Noordwijk opgetogen en opgelucht met overwinning in Smitshoek’

Samenvatting HHC Hardenberg – VVSB (HHC Hardenberg TV)


REACTIES OP DIT ARTIKEL

Programma & Uitslagen

Di. 10 sept.
Oefenduels
Rijnsburgse Boys4-2VVSB
Noordwijk3-1SJC
Katwijk8-2DEM
Hillegom5-1Kagia
Za. 14 sept.
Noordwijk5-1ASWH
Excelsior Maassluis1-4Katwijk
Barendrecht0-2FC Lisse
Ter Leede3-2Hoek
FC 's-Gravenzande0-1FC Rijnvogels
Quick Boys 0-2Kozakken Boys
IJsselmeervogels1-1Rijnsburgse Boys
Districtsbeker
Valken' 683-3Forum Sport
VVSB (zat.)1-3Zevenhoven
Legmeervogels3-5Kagia
Van Nispen (zat.)2-3Zandvoort
Warmunda3-5KSD-Marine
Zo. 15 sept.
HBS1-0SJC
Districtsbeker
Hillegom2-4HBC
ROAC0-0Foreholte
Teylingen0-2VUC
Van Nispen (zon.)3-1REMO