Met 1598 minuten tot nu toe dit seizoen in de Derde Divisie staat Lars Rauws vierde op het lijstje van spelers van VVSB met de meeste speeltijd. De middenvelder leek met meer dan 250 wedstrijden achter zijn naam in het blauw en geel lang uit te groeien tot Mr. FC Lisse en in een rijtje terecht te komen tussen grote namen als Roel de Goede en Leon van der Zwet. Hoewel Rauws nog steeds met open armen wordt ontvangen op Ter Specke zoekt de inmiddels 30-jarige middenvelder al bijna drie jaar een andere kleedkamerdeur op. In 2020 tekende hij bij VVSB en daar lijkt zijn status steeds meer op die van zijn tijd op Ter Specke.

Rauws is als ankerpunt op het middenveld van grote waarde in de as van de Noordwijkerhouters. Met tien winstpartijen op een rij voor VVSB is er dan ook geen reden voor trainer Wilfred van Leeuwen om te gaan schuiven in zijn selectie. Het grote aantal speelminuten van onder meer Rauws is daar een goed voorbeeld van.

“Dat is altijd fijn voor mezelf. Ik zou ook niet zo snel een reden zien om te wisselen. Aan de andere kant hebben we genoeg kwaliteit op de bank zitten. Voor die jongens is het dat minder leuk. Maar onze trainer hamert erop dat het echt belangrijk is dat alle spelers fit blijven. Je krijgt altijd te maken met schorsingen en blessures. Daarnaast merken we wel vaak tegen tegenstanders dat ze aan het einde van de wedstrijd kapot zijn en wij nog wel wat extra’s kunnen geven. Daar hebben we iedereen voor nodig.”

Zondag kwam er voor VVSB nog een ‘oude bekende’ voor Rauws in het veld in de slotfase uit tegen Groene Ster (2-3). Met de speelminuten voor Brian Iliohan stond de Lissenaar weer samen binnen de lijnen met een goede vriend die hij ook naast zich had staan op Ter Specke. Iliohan tekende eind januari bij VVSB na een avontuur van tweeënhalf jaar in Amerika.

“Ze komen niet voor niets naar VVSB.”

Dat Iliohan uiteindelijk in Noordwijkerhout tekende, bleek geen toeval. Rauws speelde daarin een belangrijke rol. Dat geldt ook voor het aantrekken van Luca Tarani door VVSB. Hij komt deze zomer naar De Boekhorst. “Ze komen niet voor niets naar VVSB, hè”, lacht de dertiger. “Ja, ik heb een goed woordje gedaan. Dat klopt. Natuurlijk vind ik het leuk om met hen op één veld te staan. Ik kan met allebei goed opschieten. Niet alleen op het veld, ook daarbuiten.”

De ex-aanvoerder van VVSB pakte duidelijk zijn verantwoordelijkheid in deze transfers. “Het is iets dat van beide kanten is gekomen. Ik ken na flink wat jaren in het amateurvoetbal best wel wat jongens. Ik heb bij de club gevraagd: wat voor spelers zoeken we nog? Dan kan ik eventueel spelers aandragen en het eerste contact leggen. VVSB staat ook dag en nacht klaar voor ons, dan is het niet zo gek om iets terug te doen voor de club.”

‘Niks te klagen’
De middenvelder lijkt dus meer en meer op zijn plek in Noordwijkerhout. Niet alleen in zijn rol buiten het veld, maar ook tussen de krijtlijnen. “Ik heb weinig te klagen”, zegt Rauws met gevoel voor understatement. “We hebben nu tien wedstrijden op  rij gewonnen in de Derde Divisie. Dat heb ik zelf nog nooit meegemaakt in mijn voetballende carrière. Ook voor VVSB is het een unieke reeks. Het clubrecord staat op elf. En dat was niet op dit niveau.”

Hoewel het met een 2-3-einduitslag nog een lastige wedstrijd leek zondag tegen Groene Ster, was dat gevoel op het veld toch behoorlijk anders. “We mogen het ons zelf verwijten dat we niet veel meer hebben gescoord en de wedstrijd eerder hebben beslist. Ik heb geen moment in de wedstrijd gedacht dat we punten zouden verspelen.”

“Dat woord nemen we niet in de mond.”

VVSB kwam relatief snel op voorsprong in Heerlerheide. Na een kwartiertje spelen tekende rechtsback Richelo Fecunda VVSB voor de 0-1. Daarvoor zagen de Noordwijkerhouters al hoe een treffer van Leroy George na een paar minuten voetballen werd afgekeurd voor vermeend buitenspel. “Groene Ster begon in een 5-3-2-formatie. Op die manier probeerden ze ons te bespelen. Maar we overklasten ze volledig. Daarna hebben ze het snel omgezet naar 4-3-3, maar alsnog kwamen wij op voorsprong.”

De nummer twee van de Derde Divisie kreeg wat ongelukkig de gelijkmaker tegen. Een harde voorzet kwam tegen de voet van VVSB’er Max Ossendrijver, die pardoes zijn eigen doelman passeerde. “De vijf minuten daarna waren we het voetballend even kwijt. Maar dat pakten we snel weer op en via George kwamen we op 1-2. Na rust werd het ook snel 1-3. Daarna hebben wij mega veel kansen gehad om verder uit te lopen omdat zij meer ruimte weggaven. Dat het uiteindelijk slechts 2-3 is geworden, is het enige minpuntje van de wedstrijd.”

Kampioenschap?
Met de tiende achtereenvolgende driepunter wordt de druk op koploper ADO ’20 met de week groter en groter. Over een titel wordt in Noordwijkerhout absoluut niet gesproken. “Nee, dat woord nemen we niet in de mond. We moeten eerst gewoon zelf maar onze wedstrijden zien te winnen en spelen ook nog uit tegen ADO ’20. We hebben nog veertien wedstrijden te gaan, dus waar praten we over? We willen wel heel graag de tweede periode pakken. Dat is een prijs. Met een beetje geluk kan dat komende zondag al.”

Foto’s: Orange Pictures

Lees ook: Rauws langer door bij VVSB, voormalig jeugdspeler Ajax en Quick Boys vertrekt

POPULAIRE BERICHTEN