Sabir Achefay heeft zich in anderhalf jaar tijd in de kijker gespeeld van diverse clubs uit het amateurvoetbal. Dat deed hij bij VV Noordwijk en de overstap van Katwijk naar Duinwetering bleek een gouden greep. Toch is het aan het einde van het seizoen mooi geweest voor de aanvaller. ,,Het is tijd voor een nieuwe uitdaging,” onderbouwt de linkeraanvaller zijn beslissing een kleine week na de bekendmaking van zijn vertrek. De naam van zijn toekomstige vereniging hoopt Achefay binnen afzienbare tijd bekend te maken.

De 24-jarige aanvaller speelde voor zijn komst bij Noordwijk, dus in de top van het amateurvoetbal op De Krom. Een basisplaats zat er daar niet echt voor hem in. Wel bleef het goede gevoel dat hij daar opdeed tot op de dag van vandaag hangen. Om wel speelminuten te maken verkaste Achefay in de zomer van 2018 naar Sportpark Duinwetering. Daar ontwikkelde hij zich al snel tot één van de steunpilaren van het zo succesvolle team dat de stap naar de Tweede Divisie wist te zetten.

Keuze maken
,,Nu is het tijd voor de volgende stap. Ik ben dankbaar dat ik bij Noordwijk die stap wel heb kunnen zetten. Als voetballer streef ik naar het hoogste en ik denk de volgende stap nu te kunnen zetten. Dat heb ik mede door mijn spel bij Noordwijk afgedwongen. Ook het profvoetbal heb ik nog steeds niet uit mijn hoofd gezet, maar het plaatje moet wel kloppen. Afgelopen zomer heb ik stage gelopen bij Telstar. Maar voor mijn gevoel was het plaatje niet compleet, dus besloot ik om bij Noordwijk te blijven.”

,,Ik maak wel een verstandige keuze waar ik goed over zal nadenken. Het gevoel moet echt goed zijn.”

,,Ik denk dat dit een juiste beslissing was. Inmiddels hebben zich meerdere clubs voor me gemeld. Ja, allemaal uit de Tweede Divisie. Daaruit ga ik binnenkort een keuze maken. Ga er maar vanuit dat het in ieder geval ruim voor de winterstop rond is.”

Topclubs melden zich
Naar zijn zeggen gaat het in ieder geval om meer dan drie clubs uit de afdeling waarin Noordwijk momenteel uitkomt. Namen wil Achefay niet noemen Wel is bekend dat Achefay nog altijd goed contact heeft met een aantal spelers van een aantal clubs. Daarnaast heeft ook Spakenburg eerder dit seizoen gepolst naar de diensten van de aanvaller. ,,Dat is een grote club en dat is mooi. Maar ik maak wel een verstandige keuze waar ik goed over zal nadenken. Het gevoel moet echt goed zijn.”

Nu ook de Tweede Divisie in de winterstop een zogenaamd transferwindow kent, bestaat zelfs de mogelijkheid dat Achefay op dit moment al bij Noordwijk aan zijn rood-witte afscheidstournee begonnen is. ,,Of dat inderdaad het geval is moet nog blijken”, houdt de aanvaller zich met het duel tegen IJsselmeervogels van aanstaande zaterdag op het programma, nog even op de vlakte.

Foto: Frank Venema

Lees ook:Tesselaar tekent een contract een paar meter verderop


REACTIES OP DIT ARTIKEL

BEDRIJF VAN DE MAAND

Programma & Uitslagen

Za. 7 dec.
Excelsior'31 14.30FC Lisse
Ter Leede 14.30VVOG
SC Feyenoord 14.30FC Rijnvogels
SVC'0814.30Kagia
Valken'68 14.30DoCoS
VVSB (zat.) 14.30Be Fair
Roodenburg 14.30Warmunda
IJsselmeervogels 15.00Noordwijk
Quick Boys 15.00Excelsior Maassluis
Rijnsburgse Boys 15.00TEC
Sparta Nijkerk 15.00VVSB
Van Nispen (zat.) 15.00Westlandia
Koninklijke HFC 15.30Katwijk
SV Hillegom 18.00Teylingen
Zo. 8 dec.
SJC14.00RKAVV
Foreholte14.00Concordia
Zwanenburg 14.00Van Nispen (zon.)