Misschien was het wel z’n zwaarste anderhalf jaar ooit. Niet dat Voorhouter Nino Roffelsen zich fysiek over de kop voetbalde. Juist mentaal waren de afgelopen 18 maanden bij Jong ADO Den Haag een barre tocht van blessure naar blessure. Maar sinds de 21-jarige middenvelder weer wedstrijdfit is en anderhalve week geleden een handtekening zette onder een amateurcontract bij Sparta Rotterdam, lacht het leven Roffelsen weer toe. De Voorhouter stapte in het vliegtuig voor acht dagen Ibiza, sloot daarmee anderhalf jaar blessureleed af en opende in z’n hoofd alvast een nieuw hoofdstuk in z’n voetballeven.

Het perspectief in Den Haag was broos, nadat Roffelsen in twee seizoenen amper aan spelen toekwam, sinds hij overkwam van de jeugdopleiding van Feyenoord. ,,Wat ook niet gek is”, voelde hij zelf ook aan. ,,Bij ADO kreeg ik toch een beetje het stempel dat ik een speler was die constant geteisterd werd door blessures. Ze gingen met andere jongens een traject in. Daarom ben ik om mij heen gaan kijken. Ik heb toen één keer meegetraind met Sparta Rotterdam en een onderlinge wedstrijd gespeeld. Daarna kreeg ik het bericht dat de club het er unaniem over eens was mij een kans te geven. Dat was een prachtig moment. Ik ben gewoon toe aan een fris, nieuw begin.”

REACTIES OP DIT ARTIKEL

Programma & Uitslagen

Za. 22 jun.
Oefenwedstrijd
Jong ADO Den Haag3-2Rijnsburgse Boys