Ook Noordwijk deed gister wat het moest doen. Op de Duinwetering legden de Roodwitten ONS Boso Sneek vrij eenvoudig over de knie (3 – 0). Na twintig minuten zat de ploeg van Robbert de Ruiter al in een zetel. Mertens opende de score in de 5e minuut. Faouzi bracht in de 19e minuut na een verre inworp van Hoogerwaard de marge naar twee. In het tweede gedeelte van het eerste bedrijf kenden de Noordwijkers een mindere fase. Sneek ging met het inbrengen van spits Kerkstra va banque spelen, maar Noordwijk overleefde. Diezelfde Kerkstra bleef in de rust achter in de kleedkamer, waardoor de ploeg uit Sneek machteloos bleek. Het slotakkoord was voor invaller Emiel Wendt die in de 75e minuut de wedstrijd na een vloeiende aanval in het slot gooide. Meest opvallend was de terugkeer van Marcel Akerboom. De aanvoerder keerde na vier maanden blessureleed terug en drukte direct zijn stempel.

,,Het was een goede wedstrijd van onze kant. Behoudens dat kwartiertje voor rust zijn we niet echt in de problemen gekomen. In die fase zie je wel direct dat ons zelfvertrouwen broos is. Dan wordt het een soort flipperkastvoetbal, houden we de bal niet meer in de ploeg en gaan we mee in hun spelletje. Met twee van die lange kerels voorin is het dan even aanpoten. In de rust zetten we de boel vervolgens weer goed neer en zijn we eigenlijk niet meer in de problemen geweest.”

Akerboom gaf als vanouds leiding aan zijn verdediging. ,,Het was vooral erg lekker om weer om het veld te staan. Ik heb vier maanden hard gewerkt en dan is dit een mooie beloning. Ik vind het ook prettig dat het direct ergens om gaat. Die druk zorgt ervoor dat je er gelijk moet staan. Als je dan wint, zie je ook meteen dat er weer geloof in de ploeg en op de club komt. Juist dat vertrouwen kan net het verschil maken. Het gat met de directe concurrenten is en blijft erg klein. Het wordt dus nog een spannend slot met elke week weer een finale. Wat mij betreft alleen maar mooi.”