"banner

 

Als voetballer bij Hillegom stelt Calvin Arendse zich wekelijks voor aan de toeschouwers langs de lijn. Als model van het internationale kledingmerk BALR, doet hij dit ook regelmatig voor een groter publiek. Ondanks dat de modellenwereld tegenwoordig een snel groeiende industrie is, blijven ook zijn voetbal en opleiding nog even belangrijk voor de fotogenieke aanvaller. 

Hij timmerde de afgelopen jaren al aardig aan de weg als model. Met steeds meer verschillende opdrachten werkte hij aan zijn portfolio. Tot hij eind 2017 naar eigen zeggen genoeg ervaring had opgedaan om de eigenaar van BALR, Demy de Zeeuw, een persoonlijk berichtje te sturen.

 „Ik dacht bij mezelf, niet geschoten is altijd mis. Ik vond dat ik lang genoeg had gewacht en ik had het gevoel dat ik er klaar voor was. Via Instagram heb ik hem toen een persoonlijk bericht gestuurd. Waarom via dat sociale medium? Omdat Demy (de Zeeuw, red.) dan gelijk al mijn foto’s kan bekijken en op basis daarvan een conclusie kan maken of ik goed genoeg ben voor zijn bedrijf.’’

,,Daar stond ik tussen allerlei mooie auto’s”

Zodoende werd hij uitgenodigd voor een shoot. Hij werd goed genoeg bevonden en kreeg een contract bij het kledingmerk. Met een beetje bravoure heeft de buitenspeler zich dus verkocht aan BALR en zit hij nu dus echt midden in de modellenwereld. Wat vindt hij zelf zo leuk aan de shoots?

„Je krijgt bij elke opdracht weer wat anders te zien. Laatst moest ik voor een shoot naar Engeland toe. Daar stond ik tussen allerlei mooie auto’s. Dat vond ik prachtig. Daarnaast bouw je een heel groot netwerk op als model. Dat is niet alleen voor mijn modellenwerk belangrijk, maar naar mijn mening is dat sowieso van groot belang in het leven. Ik heb nog geen slechte dingen meegemaakt, dus dat is een goed teken.’’

Elia
BALR, dat in 2013 door oud-profvoetballer De Zeeuw werd opgericht, wist al snel enkele bekende voetballers aan zich te binden. Zo zijn onder anderen Gregory van der Wiel (oud-speler van Ajax) en Eljero Elia (ex-Feyenoord) uithangborden van het merk. Arendse zelf werkt niet met die sterren, maar doet zijn shoots altijd in zijn eentje.

„Ik heb één keer eerder meegemaakt dat Elia voor mij werd gefotografeerd. Je zegt elkaar gedag en that’s it. Het lijkt me wel heel leuk om ooit een shoot te schieten met een bekend persoon, maar dat is geen ‘must’ voor me.’’

Misschien wordt de buitenspeler zelf wel een bekend persoon, want de kledinglijn van De Zeeuw ontwikkelt zich de laatste jaren razendsnel. Merkt Arendse zelf wel is dat de populariteit van het merk hoog is?

,,Als Nick van Staveren komt kijken dan weet je ook hoe laat het is”

„Nee, dat valt wel mee. Ik was een keer bij een festival en daar werd ik herkend als een model van BALR. Het is leuk, maar ik wil vooral mijn eigen gezicht creëren. Noem mij maar gewoon Calvin. Bij Hillegom maken mijn teamgenoten er soms wel eens een grapje van. Als Nick van Staveren (speler van Noordwijk, red.) komt kijken dan weet je ook hoe laat het is. ‘Hé Mister BALR’, roept hij dan. Dat is niet erg, want daar moet je tegen kunnen. Sowieso weet je dat Nick altijd wel iets schreeuwt vanaf de kant, haha.’’

Zo geniet de voetballer van de Hillegommers volop van zijn leven als model. Maar toch vindt hij het niet het belangrijkste wat er is. School en voetbal gaan voorlopig nog altijd voor, zo geeft wel hij toe.

„Ik ben mijn laatste jaar ingegaan van mijn opleiding als junior accountmanager en ik vind het belangrijk dat ik mijn diploma straks op zak heb. Daarnaast blijft voetbal voor mij bijzaak nummer één. Vorige week ging ik voor een shoot naar Engeland. Dan mis ik de trainingen en met een concurrent als Aidan Ryan kan ik mezelf dat niet permitteren. Daarom wil en kan ik nu ook nog niet te vaak naar het buitenland gaan.’’

Lees ook: ‘Simone vraagt door… || Jaap Zwetsloot || (Video)’

Tekst: Roy van der Meij

Foto’s: BALR & Dirk van der Reep

POPULAIRE BERICHTEN