Noordwijk lijkt weer een stapje dichterbij de titel zijn gekomen. De formatie van Kees Zethof werd afgelopen zaterdagmiddag de goede richting gewezen door tegenstander Argon (5-0). De thuisploeg kwam al binnen de minuut op voorsprong en voetbalde zich naar een gemakkelijke middag. De Noordwijkers kunnen zich vanaf nu opmaken voor de topper tegen Hoek volgende week. 

Ongeveer tien seconden waren ze bezig op sportpark Duinwetering. De ploeg uit Mijdrecht mocht aftrappen voor de start van de wedstrijd, maar faalde op ongelofelijke wijze. Denzel James wist de bal te onderscheppen. Zijn inzet werd nog geblokt door een verdediger, maar in tweede instantie kon Tjeerd Westdijk knap binnen schieten: 1-0. Een droomstart voor de thuisploeg.

Duwtje in de goede richting
,,Het is leuk dat de tegenstander met ons mee dacht”, opende Zethof met een knipoog na afloop. ,,Na vorige week, is dit de manier waarop je aan een wedstrijd wil beginnen. Ik vind het knap van de ploeg hoe we naar deze wedstrijd hebben toe geleefd. We kennen de stand op de ranglijst, maar we gingen heel ontspannen met de voorbereiding om.”

De Noordwijkers kregen een aantal kansen op de 2-0. Emiel Wendt en Westdijk konden de score verdubbelen, maar faalde. Aan de andere zijde doken de bezoekers een aantal keer gevaarlijk op. Door attent keeperswerk van Roy Rondeltrap werd de ‘nul’ gehandhaafd.

Uiteindelijk viel de tweede goal voor de thuisploeg alsnog. Op dubieuze wijze probeerde de doelman van Argon de bal te verwerken. In plaats van de bal weg te werken, schoot hij het leer tegen zijn verdediger aan: 2-0. Op knullige wijze kreeg de thuisploeg een duwtje in de goede richting.

Gemakkelijke tweede helft
Zethof en zijn mannen kenden in het tweede bedrijf weinig moeite met de hekkensluiter. Na een uitbraak kon Wendt zijn kompaan Westdijk bereiken. De topscorer draaide knap weg bij zijn directe tegenstander en schoot de 3-0 tegen de touwen. Het was Westdijk’s 24ste treffer van het seizoen.

,,Ik moet eerlijk zeggen dat die gasten me eigenlijk hebben uitgelachen van te voren”

Nog geen minuut later was het weer raak voor rood-witten. Na een uitstekende voorzet van Bryan Bröcker, kon Wendt van dichtbij binnentikken: 4-0. De thuisploeg creëerde onwijs veel kansen om een monsterscore op het bord te zetten. De manier waarop de ploeg domineerde en speelde met de tegenstander was indrukwekkend. Niet alleen in aanvallend opzicht bepaalde de ploeg wat er gebeurde. Ook in het defensieve aspect blonk de ploeg uit.

Invalbeurt
Nick van Staveren viel direct na de pauze in voor Denzel James. Laatstgenoemde viel uit met een liesblessure. Van Staveren kon bij zijn eerste balcontact al bijna raak schieten, maar maaide over de bal heen. Even later was de aanvaller alsnog dichtbij een treffer, maar de paal zat niet mee. Echter beloonde de invaller zich kort voor tijd alsnog. Uit een hoekschop wist hij de laatste treffer binnen te knikken: 5-0.

,,Het is lekker om te scoren, zeker als je dat een aantal weken niet hebt gedaan”, opent de afsluitende doelpuntenmaker na afloop. ,,Volgens mij zat ik nog geen eens op de bank toen we de 1-0 maakten. Ik had er vandaag meer kunnen maken. We hebben aardig wat kansen gehad. Of je nou in de 93ste minuut de 1-0 maakt of de 5-0, maakt mij niks uit. Je krijgt toch niet meer dan drie punten.”

Lachen
Door de nederlaag van vorige week bij Jodan Boys stond er druk op de thuisploeg. Om de concurrenten niet in de kaart te spelen, moest er gewonnen worden. Onderschatting mocht niet in de ploeg sluipen en dat gebeurde dan ook niet. De oefenmeester denkt met goede gevoelens terug aan zijn praatje voor de wedstrijd.

,,We hebben geprobeerd om op twee dingen de accenten te leggen. Ik moet eerlijk zeggen dat die gasten me eigenlijk hebben uitgelachen van te voren. De bespreking was niet al te serieus. Het heeft geholpen, want we hebben een mooie overwinning geboekt vandaag.”

Noordwijk – Argon: 5-0 (2-0): 1. Westdijk 1-0, 35. Eigen doelpunt 2-0, 65. Westdijk 3-0, 66. Wendt 4-0, 86. Van Staveren 5-0.

Opstelling Noordwijk: Rondeltap, Ten Hoope, Overvliet, Van der Neut, Bröcker, Le Congé, Reynaers (76. Van der Niet), Wendt, James (46. Van Staveren), Westdijk (72. Bosma), Manuputty.

Foto: Orange Pictures

Interview Nick van Staveren


REACTIES OP DIT ARTIKEL

Programma & Uitslagen

Di. 20 aug.
Oefenduels
Valken '680-1DEM 2
Teylingen 2-0Kagia
Van Nispen (zat.)2-1FC Lisse 2
Wo. 21 aug.
Oefenduels
ARC20.00Foreholte
Do. 22 aug.
Oefenduels
Hoofddorp20.15Hillegom
Za. 24 aug.
Scheveningen14.30Katwijk
Ter Leede14.30VVSB
Hoek14.30FC Lisse
Rijnsburgse Boys15.00De Treffers
Quick Boys15.30Noordwijk
Oefenduels
Noordwijk 210.30Van Nispen (zat.)
FC Rijnvogels11.30SJC
Valken '6812.00Excelsior Maassluis 2
Kagia14.30VVSB (zat.)
Teylingen15.00Ter Leede 2
Zo. 25 aug.
Oefenduels
Hillegom14.00ZSGOWMS
Van Nispen (zon.)14.00Onze Gazellen