Valken’ 68 wist zaterdag op het nippertje een punt te behalen op bezoek bij Honselersdijk (2-2). Arjan Haasnoot knikte kort voor tijd de 2-2 binnen. Door de puntendeling kunnen de titelaspiraties van de Valkenburgers voorlopig de ijskast in. Tegelijkertijd kan dat er ook voor zorgen dat het de druk wegneemt bij de ploeg van Arie van Duijn. ,,Toen onze keeper Erwin van der Nagel opstond in de rust, werd iedereen wakker”, zei Haasnoot na afloop.

De middag in Honselersdijk begon dramatisch voor de Valkenburgers. Slechts na enkele minuten voetbal kwam de thuisploeg al op 1-0. ,,Daarna waren we het helemaal kwijt. We hebben ook tegen elkaar gezegd dat op de manier hoe wij voetbalden, wij helemaal niet zo zijn”, ergerde Haasnoot zich openlijk. ,,In de rust is Erwin ook opgestaan en toen werd iedereen even wakker geschud. Dat werkte trouwens prima, want in de 46ste minuut maakten we al de 1-1.”

Bliksemstart na de thee
Die treffer werd gemaakt door Matthias van Beelen.Het doelpunt van de aanvaller, die afgelopen zomer overkwam van vv Katwijk, was op dat moment niet genoeg voor de puntendeling, omdat even later de thuisploeg uit een klutsbal op een 2-1 voorsprong kwam.

,,Kijk bijvoorbeeld eens naar ons middenveld; daar staan Marc Langeveld, Jaap van der Plas en Stephan de Mooij.”

De vraag is momenteel waarom Valken er niet in staat is een wedstrijd naar zich toe te trekken ,,Wij hebben zoveel kwaliteit in onze ploeg”, gaat Haasnoot verder. ,,We hebben het er wel eens met elkaar over. Misschien hebben wij wel teveel goede voetballers in onze selectie. Kijk bijvoorbeeld eens naar ons middenveld; daar staan Marc Langeveld, Jaap van der Plas en Stephan de Mooij. Dat zijn stuk voor stuk hele goede voetballers.”

Jaco van der Bent probeert een bal te controleren

Dat Valken’ 68 de titel uit het hoofd kan zetten, lijkt een zekerheid. De ploeg van Van Duijn staat veertien punten achter op koploper Die Haghe, maar heeft nog wel een wedstrijd te goed. Haasnoot hoopt dan ook dat zijn team de schroom van zich afspeelt in het restant van het seizoen.

,,Wij missen in ons team soms wel dat schofterige gedrag. Die ‘over mijn lijk-mentaliteit.'”

,,Wij moeten ons gaan richten op de nacompetitie. Dat kampioenschap moeten wij uit ons hoofd zetten. De sfeer in het team is goed, maar ik denk dat het misschien beter voor ons is als die druk weg is. Dat zei ik vorige week ook al tegen je collega’s van Leidenamateurvoetbal, maar ik hoop dat ik het volgende week niet weer hoef te zeggen, haha.”

Crux
De verdediger lijkt aan te voelen waar de crux ligt, waarom de titelkandidaat die aspiraties geen eer aan kan doen ,,Wij missen in ons team soms wel dat schofterige gedrag. Die ‘over mijn lijk-mentaliteit.’ Ik moet wel zeggen dat de jongens die in de rust opstonden het ook in de tweede helft van de wedstrijd hebben laten zien. Ik denk dat 2-2 daarom ook een terechte uitslag is.”

Volgende week speelt Valken in eigen huis tegen Voorschoten’ 97. Voor Van Duijn en zijn mannen een volgende mogelijkheid om zich van de goede kant te laten zien in het resterende gedeelte van het seizoen.

Foto’s: Saam de Mooij

Lees ook: ‘Mengerink: ,,Die gasten kwamen helemaal nergens voor”

POPULAIRE BERICHTEN