Masien Artien heeft zondag zijn debuut voor Irak gemaakt. De voormalig verdediger van Rijnsburgse Boys was basisspeler in de finale van de King’s Cup tegen Thailand. Irak won de eindstrijd uiteindelijk na strafschoppen.

De 30-jarige Artien kwam donderdag (nog) niet in actie tegen India. Opvallend genoeg eindigde dat duel ook in 2-2 en trok Irak na penalty’s aan het langste eind. Dat scenario herhaalde zich dus drie dagen later, met Artien inmiddels binnen de lijnen.

De in Bagdad geboren Artien kwam als zevenjarig ventje samen met zijn ouders en jongere broertje vanuit Irak naar Nederland. De eerste vier jaar verbleef het gezin in Zeeland in een AZC om zich na het toekennen van een verblijfsvergunning te vestigen in Hoofddorp

‘Verhaal apart’
Zijn eerste voetbalstappen zette de verdediger bij de plaatselijke SV. “Ja, dat is een verhaal apart. Vanaf de D’tjes tot de B-junioren speelde ik in teams als de D5, C10, C5 en de B7. Pas in dat laatste elftal toen werd ik als voetballer opgemerkt en ging het opeens heel snel met me. Daarmee heb ik wel een heel ander pad bewandeld dan de meeste spelers waar ik nu mee speel”, vertelde Artien jaren geleden in een interview met VIDB.

Artien is bezig aan tweede seizoen bij Spakenburg, maar speelde daarvoor zes jaar in onze streek bij Rijnsburgse Boys.

Archieffoto: Hans Heemskerk

Lees ook: Voormalig Rijnsburgse Boys-verdediger Artien ontvangt eerste oproep voor Irak
Check ook: Masies Artien: “Ik ben een harde, maar faire verdediger”

POPULAIRE BERICHTEN