Valken ’68 heeft de tweede wedstrijd van het seizoen niet in een overwinning om kunnen zetten. Bij Zwaluwen ’30 werd met 2-1 verloren. Volgens oefenmeester Gerard de Geus was dat geen juiste afspiegeling van de krachtsverhoudingen op het veld. ,,We hadden een punt verdiend.”

De Rotterdammer zag wel dat zijn ploeg progressie boekt. Leek de verdediging tegen Quick Boys (1-9) twee weken geleden nergens op, nu bleef het achterin stabiel, net als vorige week tegen ARC (1-0). ,,We stonden achterin sterk, maar jammer genoeg kregen we in de 86e minuut de deksel op de neus. Uit een snelle counter scoorden zij.”

Dinsdag had Valken al een zware pot gespeeld tegen hoofdklasser RKAVV. Toen zag De Geus al progressie in zijn team. ,,We blijven ons door ontwikkelen en we worden steeds meer een team. Maar het resultaat zat niet mee.’’

Valken kwam na een 1-0 achterstand voor rust weer op gelijke hoogte door een doelpunt van Matthijs de Mooij. De Valkenburgers zagen een overwinning aan de horizon gloren. De Geus: ,,Rens (Van Klaveren) zag zijn poging op de paal belanden en in de tegenstoot sloegen zij toe. Het had ook andersom kunnen vallen. Een punt hadden we wel verdiend.’’

Tekst: Matthijs Snepvangers