Noordwijk was dit weekend geen uitzondering op het goede presteren van de Bollenstreekclubs in de Topklasse Zaterdag. Sterker nog, de ploeg van Robbert de Ruiter kwam tegen Excelsior ’31 geen moment in de problemen en deelde de lakens uit op de Duinwetering. Het scoreverloop – al  na 12 minuten stond de 2 – 0 op het bord via Goncalves en Splinter – speelde daar een grote rol in.

Hoe anders was dat in de eerste wedstrijd tegen de ploeg uit Rijssen. De Noordwijkers gingen toen kansloos onderuit, onder meer door een ontketende Mahmudov die inmiddels in het blauw-wit van  PEC Zwolle speelt. Doelpuntenmaker Maurits Splinter is daar duidelijk over: ,,We hebben er helemaal niks aan terug te kijken. Het gaat juist om de wedstrijden die nog komen gaan. De basis daarvoor hebben we vandaag gelegd.”

Noordwijk begon zeer scherp aan het duel en was van meet af aan de betere ploeg. ,,We wisten natuurlijk dat zij hun belangrijkste speler hadden verloren (Mahmudov, red.). Dat scheelt wel een slok. Daarbij was ook zijn maatje voorin geblesseerd. Als je met die gedachte het veld in gaat en je scoort snel dan deel je direct een mokerslag uit. Toen ook die 2 -0 vrij snel viel, was de wedstrijd eigenlijk gespeeld. Het ligt dan aan ons dat we de wedstrijd niet voor rust in het slot gooien. Kansen hebben we in ieder geval genoeg gehad. Helemaal de tweede helft. Uiteindelijk valt dan gelukkig in de laatste minuut nog de 3 – 0 (Emiel Wendt, red.). Dat deed in ieder geval meer recht aan de verhoudingen in het veld.”

Zelf komt Splinter steeds beter in zijn spel aan de Duinwetering. ,,Vorig seizoen moest ik in de voorbereiding geopereerd worden aan mijn enkel. Een valse start dus. Daarbij moest ik, eenmaal fit,  behoorlijk wennen aan het systeem dat Noordwijk speelt. Ik was gewend in een 4 – 3 – 3 formatie te spelen. Dat is toch anders dan het 4 – 4 – 2 dat wij spelen. Helemaal kijkend naar de positie die ik moet invullen, aan de buitenkant van het middenveld. Die positie vergt tactisch veel van je. Nu ik een jaar verder ben, zit dat er echt in. Dat zie je niet alleen terug in mijn spel, maar ook in het spel van het team. Voor de winterstop zag je dat al tegen bijvoorbeeld GVVV en die lijn hebben we gister voortgezet. Nu is het zaak daar de komende weken op voort te borduren, beginnend bij Kozakken Boys. Voetballend denk ik namelijk dat we een van de betere ploegen in de Topklasse zijn. Gaan we zo door, blijven we er zeker in.”

[youtube id=”fm9_fe3PhO4″ width=”620″ height=”360″]

POPULAIRE BERICHTEN