De KNVB-bekerwedstrijd tussen Te Werve en Ajax is verplaats naar Sportpark Duinwetering, de thuisbasis van vv Noordwijk. Het duel vindt woensdag 26 september om 20.45 uur plaats. Noordwijk speelt zelf een dag eerder thuis tegen Sparta Rotterdam in de eerste ronde van de beker.

Het sportpark van Ter Werve in Rijswijk voldoet niet aan de eisen die dienen om gastheer te zijn voor de nummer twee van Nederland. Noordwijk helpt de tweedeklasser daarom uit de brand door het sportpark beschikbaar te stellen. Eerder dit KNVB-bekertoernooi, was het ook al gastheer voor SJC. Die weken uit naar de buurman om het hoofdveld nog niet speelklaar was. SJC verloor in de voorronde van de beker van FC Lisse.

Reactie Te Werve
Op de Facebook-pagina van Te Werve vertelt Ivo van Dijk, voorzitter van de club uit Rijswijk, hoe de samenwerking met Noordwijk tot stand is gekomen.  ,,Wij wilden héél graag deze wedstrijd op het eigen sportpark spelen, maar toen bleek dat dit niet mogelijk was hebben we serieus gekeken naar een alternatieve locatie in Rijswijk.”

,,Het is geweldig voor de club en Rijswijk om zo’n wedstrijd te kunnen spelen in de eigen gemeente. Het is dan ook jammer dat dit niet mogelijk is gebleken. Als we alles tegen elkaar afwegen denken wij dat dit de beste oplossing is voor alle belanghebbenden.”

Foto: vv Noordwijk

Lees ook: ‘Eerste contractverlenging een feit: Rijnsburgse Boys langer door met buitenspeler’

 


REACTIES OP DIT ARTIKEL

Programma & Uitslagen

Di. 17 sept.
Oefenduel
Quick Boys6-2TOGB
Za. 21 sept.
Katwijk0-0Quick Boys
FC Lisse2-4VVSB
FC Rijnvogels3-1Rijsoord
HVC'101-0Valken '68
Soccer Boys1-2Kagia
VVSB (zat.)5-1Nieuwkoop
Rijnsburgse Boys1-1Jong Volendam
ONS Sneek3-3Ter Leede
Van Nispen (zat.)3-1DoCoS
SJC (zat.)2-0Warmunda
TEC1-1Noordwijk
Zo. 22 sept.
SJC3-2Quick '20
Hillegom5-1ASC
Foreholte3-2RKDEO
Altior1-3Teylingen
VSV1-1Van Nispen (zon.)