Een honderd procent score in de zaterdagse Derde Divisie. Zowel Ter Leede als FC Rijnvogels boekte een belangrijke zege.

Ter Leede was voor eigen publiek te sterk voor hekkensluiter Excelsior ’31. Het werd op de Roodemolen 2-0. Marc de Kruijs was belangrijk met twee assists. De eerste werd in de 42e minuut tot doelpunt gepromoveerd door Bart van der Weijden, die zelf de aanval had opgezet. Na een kleine twintig minuten in de tweede helft profiteerde Dirk Hoekstra van het voorbereidende werk van de buitenspeler en was de wedstrijd beslist.

Zodoende boekte Ter Leede zijn eerste zege sinds 19 november en schoof het op naar de dertiende plaats op de ranglijst.

Orde op zaken in de tweede helft
FC Rijnvogels startte de tweede seizoenshelft met een nederlaag, maar keerde ditmaal met drie punten terug uit Nijkerk. De Katwijkers zegevierden na een achterstand bij rust met 1-3. FC Rijnvogels miste in de eerste helft, bij 1-0, een strafschop via Dennis Bakker.

Toch kwam het uiteindelijk allemaal goed voor de Vogels. Bakker spoelde direct na rust een fors gedeelte van die zure nasmaak van de penalty weg door de 1-1 te maken. Die goal gaf de bezoekers een boost, waarna het in de 56e minuut 1-2 werd via Tom Bijen.

Het was daarna even aanpoten voor de Kooltuinbewoners, die Sparta Nijkerk zagen jagen op de gelijkmaker. In blessuretijd maakte invaller Sieb Rutgers met zijn 1-3 aan de onzekerheid een einde voor FC Rijnvogels, dat mee blijft doen in de subtop.

Ter Leede – Excelsior ’31 2-0 (1-0)
Goals: Bart van der Weijden, Dirk Hoekstra

Sparta Nijkerk – FC Rijnvogels 1-3 (1-0)
Goals: Dennis Bakker, Tom Bijen, Sieb Rutgers