Ter Leede heeft zaterdag een opmerkelijke thuiszege geboekt. De Sassenheimers incasseerden in de 89e minuut de 0-1, maar kwamen toch winnend uit de strijd tegen WV-HEDW. Competitiegenoot SJC verloor ruim in Alkmaar.

Het venijn zat ‘m duidelijk in de staart op de Roodemolen. Ter Leede had wel de overhand tegen WV-HEDW, maar wist dat aanvankelijk niet tot uitdrukking te brengen in de score. Toen WV-HEDW kort voor tijd op de tegenstoot uitliep naar 0-1, leek het een zure middag te worden voor de gastheren.

Ter Leede gaf echter niet op en kwam via een van richting veranderd schot van Marc de Kruijs in blessuretijd op gelijke hoogte: 1-1. Even later kopte Hidde van den Ende bij de tweede paal een corner binnen en trok de ploeg van Niek Oosterlee alsnog aan het langste eind.

Zware middag
SJC kende op Noord-Hollandse bodem een zware middag. Halverwege was het 1-0 voor AFC ’34 door een treffer vanuit een afstandsschot. Via goals in de 54e en 64e minuut liep de thuisploeg uit naar 3-0, waarna SJC via Ralph van Oosten uit een corner iets terugdeed: 3-1.

De ommekeer betekende dat niet voor de Noordwijkers. Sterker nog: AFC prikte er nog twee goals bij, waardoor SJC gedesillusioneerd huiswaarts keerde.

Ter Leede – WV-HEDW 2-1 (0-0)
Goals: Marc de Kruijs, Hidde van den Ende

AFC ’34 – SJC 5-1 (1-0)
Goal: Ralph van Oosten


Bekijk hieronder de samenvatting van Ter Leede – WV-HEDW van Bollenstreek Omroep


Archieffoto: Orange Pictures

Lees ook: IJzendoorn (SJC): ‘Een kampioenselftal kan je niet kopen’

POPULAIRE BERICHTEN