Aleksandar Bjelica is geen selectiespeler van Quick Boys meer. Dat liet trainer Thomas Duivenvoorden vrijdagavond op de jaarlijkse persconferentie op Nieuw Zuid voorafgaand aan een nieuw seizoen weten.

“Het is heel overzichtelijk. Hij maakt geen onderdeel uit van de selectie. Dat is al een aantal weken zo en hij zal ook niet terugkeren. Dat is de status”, vertelde Duivenvoorden.

De Noordwijkerhouter wilde niet ingaan op de reden van het verwijderen van Bjelica uit de A-selectie. “Dat lijkt me uiterst onhandig om hier te vertellen. Dat is ook de afspraak die ik met de club heb gemaakt.”

Bjelica keerde vorig jaar zomer na achttien jaar terug bij Quick Boys. De verdediger begon met voetballen bij de blauw-witten en was daarna lange tijd bij BVO’s actief. Op de Nederlandse velden speelde hij voor Ajax, FC Utrecht, ADO Den Haag, Sparta Rotterdam, FC Zwolle en Helmond Sport. Buiten de landsgrenzen ging hij avonturen aan in België, Polen, Slovenië en Servië.

De 29-jarige Bjelica was onder Edwin Grünholz vorig seizoen een vaste basisspeler. Het is nog niet bekend waar de linkspoot met Servische roots zijn carrière gaat vervolgen.

Aanvoerderschap
VIDB vroeg Duivenvoorden ook naar het aanvoerderschap en de reservecaptains. “Paul (van der Helm, red.) blijft de aanvoerder”, reageerde hij desgevraagd. “Wat betreft de tweede en derde aanvoerder, daar gaan we volgende week een keuze in maken en dat met de groep bespreken.”

Beide onderwerpen komen in de uitzending van Quick Boys TV op Eyecons vanaf 21:00 aan bod

Foto: Orange Pictures

Lees ook: Quick Boys zonder uitsupporters naar Groesbeek: ‘Voorwaarden waar niet aan te voldoen is’
Check ook: Bjelica begrijpt onvrede supporters: ‘Quick Boys is hun leven’

POPULAIRE BERICHTEN