Jan Blankespoor wordt tijdelijk toegevoegd aan de technische staf van Rijnsburgse Boys. Dat is woensdagochtend door de Uien bekendgemaakt.

VIDB bracht dinsdagavond al het nieuws dat Hein Leliveld en Jeffrey Jongeneelen na het ontslag van Martijn Lagendijk in ieder geval tot de winterstop voor de groep staan. De eindverantwoordelijkheid ligt volgens Rijnsburgse Boys bij Leliveld, die ook over de juiste papieren beschikt.

Het bestuurslid voetbaltechnische zaken Gerrit Paauw meldde tegen VIDB al dat er op korte termijn nog een extra assistent toegevoegd zou worden. Dat is dus Blankespoor geworden. De voormalig doelman was van medio 2019 tot afgelopen zomer al assistent-trainer onder Henk Wisman.

Kwart eeuw trainer
Afgelopen zomer zette Blankespoor een punt achter zijn trainerscarrière, die een kleine 25 jaar duurde. In die periode was Blankespoor keeperstrainer en assistent-trainer bij FC Lisse (vijf jaar) en VVSB (vier jaar). Daarna was hij twaalf jaar assistent bij Ter Leede om vervolgens vier jaar dezelfde rol te vervullen bij Rijnsburgse Boys.

Blankespoor was ook keeper op de Middemors, tussen 1985 en 1993. Ook speelde hij voor Ter Leede.

Foto: Rijnsburgse Boys

Lees ook: Geen tussenpaus bij Rijnsburgse Boys: Leliveld en Jongeneelen tot de winterstop voor de groep

POPULAIRE BERICHTEN