Hein Leliveld en Jeffrey Jongeneelen staan tot de winterstop voor de groep bij Rijnsburgse Boys. Dat laat Gerrit Paauw in een reactie op het vertrek van Martijn Lagendijk weten aan VIDB. Het bestuurslid voetbaltechnische zaken meldt dat er op korte termijn nog een extra assistent wordt toegevoegd aan de staf. “Dat ziet er goed uit, maar moet nog definitief rondkomen”, vertelt Paauw, die spreekt van een ‘bekende naam’.

Bovenstaande betekent dat er in ieder geval geen tussenpaus voor de korte termijn aangesteld gaat worden. “Als het goed gaat, maken Hein en Jeffrey misschien wel het seizoen af. Gaat het niet goed, dan moeten we misschien toch een andere trainer aantrekken. Dat gaan we even rustig overwegen.”

Rijnsburgse Boys maakte maandagavond bekend afscheid te hebben genomen van Lagendijk. Vanwege de prestaties wellicht niet verrassend, maar aan de andere kant staat Rijnsburg niet bepaald bekend als een trainerskerkhof.

“Ik denk dat het voor het laatst 25 jaar geleden gebeurd is”, vertelt Paauw, doelend op het ontslag van de hoofdtrainer. “Normaliter doen wij dit echt niet snel, maar wij denken niet dat Martijn het op de rit gaat krijgen. Dan moet je ook eerlijk zijn richting hem en dat netjes uitleggen. Het lullige is: hij is echt een wereldvent, een keiharde werker en een goede veldtrainer overigens. Ik denk echt dat Martijn het in zich heeft om een heel goede trainer te worden, daar ben ik van overtuigd. Maar wij hebben niet de overtuiging dat hij nu voor ons de juiste man is.”


VIDB heeft ook Martijn Lagendijk benaderd om te reageren op zijn vertrek, maar de coach gaf aan eerst alles even te willen laten bezinken. Wellicht doet Lagendijk in een later stadium alsnog zijn verhaal.


Volgens Paauw is het vertrek van Lagendijk niet ingegeven door input vanuit de spelers. “Nee, helemaal niet. Samen met iemand anders van het bestuur hebben wij dit beslist. Wij denken dat de druk voor Martijn misschien iets te hoog wordt en hij het niet aan de praat krijgt.”

‘Ja, daar ben ik van overtuigd. Kwalitatief hebben we een groep die zeker in de top vijf moet kunnen spelen.’

Paauw zag met lede ogen aan dat Rijnsburgse Boys al sinds 9 september niet won en de Uien in veel wedstrijden onmachtig waren. “Tegen Quick Boys hebben we een helft heel goed gespeeld en kregen we zeven a acht mogelijkheden en vijf goede kansen. De wedstrijden erna hebben we dat niet teruggezien. We leveren strijd, maar creëren geen kansen. Vorig seizoen werden we met nagenoeg hetzelfde elftal, op één wijziging in de basis na, op een haar na geen kampioen. We hebben nu weliswaar veel blessures, maar het verval is heel groot.”

‘Fantastische selectie’
Volgens Paauw beschikt Rijnsburgse Boys over een ‘fantastische selectie’. “Ja, daar ben ik van overtuigd. Kwalitatief hebben we een groep die zeker in de top vijf moet kunnen spelen. Natuurlijk moet het ook meezitten: we hebben veel blessures en veel spelers zijn uit vorm. Ook dat kan gebeuren, maar ik vind dat we over de kwaliteiten beschikken om heel goed te kunnen voetballen en goed mee te doen.”

Paauw vindt niet dat Rijnsburgse Boys een inschattingsfout heeft gemaakt met het aanstellen van de onervaren Lagendijk. “Dan doel je zeker op het feit dat hij een jonge trainer is?”, countert hij.

“Dat denk ik niet. Quick Boys heeft een jonge trainer van 36 en Spakenburg iemand van 41. Ik ben vorig seizoen een aantal keer gaan kijken bij SV Hillegom en toen legde zijn ploeg goed en verzorgd voetbal op de mat. Daarnaast heeft hij in één jaar zijn diploma gehaald en heeft hij hier een jaar bijna elke dag op de club gelopen. Martijn is een vakman, zeker met training geven, maar er komt meer bij kijken om een groep – met ook veel tegenslag gezien al die blessures – op de rit te krijgen.”

Geen rentree Wisman
Volgens Paauw is een terugkeer van Henk Wisman als hoofdtrainer uitgesloten. “Henk is ook aan zijn heup geopereerd, maar hij wordt geen trainer meer. Dat heeft hij duidelijk aangegeven. Ik weet uit betrouwbare bron dat Henk door drie clubs is benaderd, maar dat heeft hij afgeslagen.”

“Wel is het zo dat door het samenvoegen van de Derde Divisies het moeilijker scouten is geworden. Voorheen had je zaterdag en zondag natuurlijk. Daarom heb ik Henk eind vorig seizoen gevraagd of hij af en toe een speler zou willen bekijken, wellicht ook op een doordeweekse dag bij een beloftenteam. Aanvankelijk gaf Henk aan dat hij eerst even vakantie wilde vieren en tijd thuis wilde besteden. Vervolgens heb ik het in de zomer weer gevraagd, maar toen was hij er ook nog niet aan toe. Toen ik het twee maanden terug weer vroeg, antwoorde hij: ‘als jullie dat willen, ga ik het doen’.”

Maar als hoofdtrainer zien we Wisman dus niet meer terug. “We gaan het intern oplossen, met Hein en Jeff voor de groep. En er komt dus nog een assistent bij.”

Archieffoto: Orange Pictures

Lees ook: Lagendijk per direct weg bij Rijnsburgse Boys

POPULAIRE BERICHTEN