Anthony Correia was een content trainer na afloop van de derbyzege bij Rijnsburgse Boys. Katwijk zegevierde op de Middelmors met 0-3. “We hebben ons goed voorbereid, de uitvoering was prima en we hebben veel gecreëerd.”

“Ik ben wel blij ja. Een overwinning is altijd lekker, maar op Rijnsburg extra lekker”, stelde Correia. “Ik denk dat we het vandaag echt als team hebben omarmd en ons niet hebben laten verrassen door de omschakeling van Rijnsburgse Boys. Dat aspect beheersen ze wel heel goed. Als zij in goeden doen zijn, heeft iedereen hier een zware dag denk ik.”

Een belangrijk aandeel in de overwinning hadden de Katwijkse backs, Bart Sinteur en Joey Ravensbergen, die Furhgill Zeldenrust en Delano Asante neutraliseerden. “Normaal spelen wij met super aanvallende backs, het liefst zo aanvallend mogelijk. We hebben nu gewoon gezegd: ‘hou ze goed in het zicht, ook als wij de bal wél hebben, en kies de momenten heel goed’. Als je alle momenten gaat kiezen, ga je een keer verrast worden.”

On fire
Correia deelde vervolgens een compliment uit aan Rijnsburgse Boys, dat op de counter spelen volgens hem als geen ander beheerst. “Respect hoor, dat kunnen ze echt heel goed. Ik kan er af en toe ook van genieten hoe goed ze dat uitvoeren.”

“Maar hoe wij vandaag de kansen creëerden, daar kan ik nog meer van genieten”, vervolgde Correia. “Op gegeven moment waren we on fire. Als Rijnsburgse Boys ruimte moet laten, zijn ze ook wel kwetsbaar. Ik denk dat we dat heel goed hebben blootgelegd vandaag.”

Foto: Orange Pictures

Lees ook: Van Rooijen: ‘Lijkt alsof wij bij iedere tegenslag snel de handdoek in de ring gooien’

POPULAIRE BERICHTEN