"banner

SV Hillegom boekte zondag zijn derde overwinning op rij. Op bezoek bij Soest werd met 3-4 gewonnen. Coach Arend Jan Kranenburg was vanzelfsprekend blij met de zege, maar baalde dat hij in de tweede helft niet rustig achterover had kunnen leunen. ,,Als je naar de verhoudingen kijkt, zijn wij veel verder dan Soest. Maar ik vind het echt bloedirritant dat we het onszelf zo moeilijk maakten.”

Kranenburg zag zijn ploeg slecht uit de startblokken komen en niet voor het eerst dit seizoen een vroege tegentreffer incasseren. ,,Dat is niet hoe je wilt beginnen. Gelukkig waren we daarna wel meteen wakker en hebben we gelijk ons niveau opgekrikt. We kregen een serie echt goede kansen en hadden toen de wedstrijd eigenlijk al definitief moeten beslissen. Als het bij rust 1-5 had gestaan, had Soest echt niets mogen zeggen.”

sobhiJoey Sobhi, maker van de 1-1

Zover kwam het niet. De marge was slechts twee, door goals van Joey Sobhi en Nick van Staveren. Vervolgens werd Hillegom na de thee onaangenaam verrast. Soest voerde twee wissels door en dat bleek een kwaliteitsimpuls. ,,Die jongens waren beter dan de spelers erin stonden. Daar werden ze echt beter van.”

‘Geloof nooit verloren’
De wijzigingen misten hun uitwerking niet, want Soest nam een 3-2-voorsprong. Kranenburg was op dat moment even niet te benijden. ,,Ik wil Soest niet tekort doen, maar wij hebben een beter team. Ik heb dan ook geen moment het geloof verloren. Maar zo’n 3-2 is, nogmaals, echt zonde.”

Op jacht naar een resultaat gooide SV Hillegom alle remmen los. ,,Het was niet heel verzorgd meer, we zijn toen heel opportunistisch gaan spelen. Het was niet eens dat er alleen maar lange ballen werden gespeeld, maar we gingen echt vol gas aanvallen in plaats van soms de rust en het overzicht te bewaren.”

de-jongNiels de Jong in blessuretijd op weg naar de winnende goal

Hillegom werd drie minuten voor tijd beloond met de gelijkmaker van Frank de Groot. ,,Op dat moment dacht ik niet meer dat we ook nog zouden gaan winnen, al weet ik dat we de kwaliteiten hebben om te blijven gaan. In de allerlaatste minuut maakte Niels de Jong de winnende. Twee invallers waren belangrijk, want Mike van Veen gaf de assist. Dat is heel leuk voor ze.”

Al met al doet SV Hillegom met een derde plaats prima mee in 1A. ,,We weten wat we willen en denken te kunnen. Natuurlijk hopen we om de bovenste plaatsen mee te blijven doen. Maar eenvoudig is dat niet. Je wordt in deze competitie iedere week getest. Soest was de eerste helft niet geweldig, maar na rust brachten ze twee goede voetballers in. Ieder team heeft goede spelers. Wij proberen wel elke week op een bepaalde manier te spelen en dominant te zijn. In veel gevallen lukt dat ook.”