Voor Teylingen blijven de problemen onverminderd groot. De Sassenheimers verloren zondag een belangrijke wedstrijd in de strijd tegen degradatie. Wilhelmus was in Den Haag met 2-0 te sterk. Aanvoerder Bob van der Vlugt. ,,We deden niet eens veel voor ze onder, maar op dit moment zit het er als team gewoon even niet in.”

,,Wilhelmus heeft als ploeg natuurlijk wel meer kwaliteit”, vertelt Van der Vlugt. ,,Wij hebben op zich goed en degelijk gespeeld en ik had ook in het veld het idee dat er best iets te halen viel. Maar voorin missen we wat stootkracht, waardoor we niet echt gevaarlijk konden worden. Bij 1-0 misten we een goede kans op de gelijkmaker en verder hebben we wat kleine mogelijkheden gehad. Het geluk dat zo’n bal er dan ingaat, hebben wij op dit moment even nodig.”

Teylingen staat er met acht punten uit veertien duels beroerd voor. Toch is het verschil met een veilige plaats maar acht punten. Volgens Van der Vlugt is direct veilig spelen echter te hoog gegrepen. ,,Rechtstreekse handhaving heb ik uit mijn hoofd gezet. Het zou al heel wat zijn als we de nacompetitie halen. Deze maand zullen wij punten moeten gaan pakken.”

Volgende week wacht de beladen streekderby tegen Foreholte. Van der Vlugt: ,,Dat is een bijzondere wedstrijd die erg leeft. De belangen zijn groot. Naast de rivaliteit ook vanwege de stand op de ranglijst. Ik wil niet zeggen dat we al gedegradeerd zijn als we verliezen, maar dan wordt het wel erg lastig. Op zich komen zij op een ideaal moment onze kant op. Als we winnen zou dat ons een boost kunnen geven. Ik geloof dat wij de laatste jaren alleen maar dik hebben gewonnen, dus wij gaan de derbydag met vertrouwen tegemoet.”

Archieffoto: website Teylingen

POPULAIRE BERICHTEN