Voor Teylingen blijven de problemen onverminderd groot. De Sassenheimers verloren zondag een belangrijke wedstrijd in de strijd tegen degradatie. Wilhelmus was in Den Haag met 2-0 te sterk. Aanvoerder Bob van der Vlugt. ,,We deden niet eens veel voor ze onder, maar op dit moment zit het er als team gewoon even niet in.”

,,Wilhelmus heeft als ploeg natuurlijk wel meer kwaliteit”, vertelt Van der Vlugt. ,,Wij hebben op zich goed en degelijk gespeeld en ik had ook in het veld het idee dat er best iets te halen viel. Maar voorin missen we wat stootkracht, waardoor we niet echt gevaarlijk konden worden. Bij 1-0 misten we een goede kans op de gelijkmaker en verder hebben we wat kleine mogelijkheden gehad. Het geluk dat zo’n bal er dan ingaat, hebben wij op dit moment even nodig.”

Teylingen staat er met acht punten uit veertien duels beroerd voor. Toch is het verschil met een veilige plaats maar acht punten. Volgens Van der Vlugt is direct veilig spelen echter te hoog gegrepen. ,,Rechtstreekse handhaving heb ik uit mijn hoofd gezet. Het zou al heel wat zijn als we de nacompetitie halen. Deze maand zullen wij punten moeten gaan pakken.”

Volgende week wacht de beladen streekderby tegen Foreholte. Van der Vlugt: ,,Dat is een bijzondere wedstrijd die erg leeft. De belangen zijn groot. Naast de rivaliteit ook vanwege de stand op de ranglijst. Ik wil niet zeggen dat we al gedegradeerd zijn als we verliezen, maar dan wordt het wel erg lastig. Op zich komen zij op een ideaal moment onze kant op. Als we winnen zou dat ons een boost kunnen geven. Ik geloof dat wij de laatste jaren alleen maar dik hebben gewonnen, dus wij gaan de derbydag met vertrouwen tegemoet.”

Archieffoto: website Teylingen


REACTIES OP DIT ARTIKEL

BEDRIJF VAN DE MAAND

Programma & Uitslagen

Di. 12 nov.
Districtsbeker
SJC2-4SVC '08
Oefenwedstrijd
Katwijk6-4FC Lisse
Warmunda 3-0Ter Leede 2
Do. 14 nov.
Oefenwedstrijd
Ter Leede2-2SJC
Za. 16 nov.
Noordwijk2-0HHC Hardenberg
FC Lisse4-2SteDoCo
Sporting Leiden3-3VVSB (zat.)
ASWH0-1Quick Boys
Warmunda4-7Hazerswoude Boys
Katwijk2-0De Treffers
Koninklijke HFC2-1Rijnsburgse Boys
VVSB0-2GOES
Districtsbeker
FC Rijnvogels4-1Roda '76
Brielle1-0Kagia
Zo. 17 nov.
ASC2-2Foreholte
Van Nispen (zon.)2-2Spaarnwoude